Η νέα γραμμή του Μετρό στην Αθήνα θα ξεκινάει από το Γαλάτσι και μέσα από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, από τα Δικαστήρια, από τα Εξάρχεια, θα καταλήγει στον Ευαγγελισμό.

Αυτό ανακοίνωσε, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό,ο γγ Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, αναφερόμενος στη Γραμμή 4.

Όπως είπε, αυτή είναι πρώτη φάση του έργου, καθώς θα ακολουθήσει άλλη, από το Μαρούσι προς την εθνική οδό, που μέσω διακλάδωσης θα πηγαίνει προς το ανατολικό τμήμα της πόλης, την Καισαριανή.

Ο κ. Σιμόπουλος σημείωσε ότι για τη χρηματοδότηση του έργου είναι σε εξέλιξη συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ενώ έχει συζητηθεί και η μέθοδος της παραχώρησης.

Πρόσθεσε πως εφόσον εξασφαλιστεί η πίστωση, θα προκύψει και χρονοδιάγραμμα, ωστόσο μελετητικά το έργο, ως προς το πρώτο του τμήμα, είναι ώριμο και θα μπορούσε να δημοπρατηθεί μόλις εξασφαλιστεί η πίστωση.

Σε ό,τι αφορά το Μετρό της Θεσσαλονίκης, έργο το οποίο συζητείται από το 2006, αλλά δεν έχει προχωρήσει, ο γγ Δημοσίων Έργων σημείωσε: «Όλοι όσοι έχουν υπεύθυνη θέση στη Θεσσαλονίκη και θέλουν να τελειώσει το μετρό, θα πρέπει να το αφήσουν έξω από αντιπαραθέσεις τοπικές».

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως «τα πολλά προβλήματα λύνονται, με απόδειξη ότι τις επόμενες μέρες ο μετροπόντικας θα αρχίσει να αποσυναρμολογείται και από την Ανάληψη θα πάει στη Νέα Ελβετία και θα αρχίσει την αντίστροφη πορεία».