Το Βέλγιο έκανε την ανατροπή και νίκησε 2-1 τη μαχητική Αλγερία στο Μπέλο Οριζόντε, για τον 8ο όμιλο του Μουντιάλ. Την ανατροπή για τη βελγική ομάδα έκαναν δύο αλλαγές του Μαρκ Βίλμοτς, οι Φελαϊνί και Μέρτενς.

Η Αλγερία, εξαιρετικά οργανωμένη στην άμυνα, δεν επέτρεψε στους Βέλγους να πατήσουν περιοχή και να απειλήσουν στο α’ μέρος, κατάφερε να προηγηθεί, αλλά στο τέλος δεν άντεξε.

Οι Αλγερινοί λοιπόν, προηγήθηκαν με πέναλτι του Φεγκουλί στο 25′. Το πέναλτι κέρδισε ο ίδιος, όταν ανατράπηκε από τον Βερτόνγκεν. Στο α’ μέρος, η βελγική ομάδα ήταν μπλοκαρισμένη και απειλούσε μόνο με σουτ εκτός περιοχής. Στην καλύτερη στιγμή τους στο διάστημα αυτό, ο Μπολί απέκρουσε το σουτ του Τσαντλί.

Στο β’ μέρος, το Βέλγιο μπήκε πιο δυνατά, πίεσε για το γκολ και στο 66′ ο Μπολί εξουδετέρωσε σουτ του Οριζί. Το 1-1 έγινε στο 70′ με κεφαλιά του Φελαϊνί ύστερα από σέντρα του Ντε Μπρούιν. Στο 80′ ήταν ο Μέρτενς που εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Αζαρ και σημείωσε το 2-1. Στο 84′ το Βέλγιο έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ, αλλά ο Μπολί εξουδετέρωσε εντυπωσιακά κεφαλιά του Φελαϊνί.

Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Κομπανί, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Ντε Μπρούιν, Λουκάκου (58′ Οριζί), Βαν Μπόιτεν, Ντεμπελέ (65′ Φελαϊνί), Αζάρ, Τσαντλί (46′ Μέρτενς).

Αλγερία: Μπολί, Μπουγκέρα, Γκουλάμ, Χαλισέ, Φεγκουλί, Μεντζανί (84′ Γκιλάς), Μπενταλέμπ, Σουντανί (66′ Σλιμανί), Ταϊντέρ, Μαχρέζ (71′ Λασέν), Μοστεφά.