Ο Τζόελ Αγκιλάρ θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης της Εθνική Ελλάδας με την αντίστοιχη της Ιαπωνίας στην πόλη Νατάλ για τη 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Μουντιάλ.

Ο 38χρονος ρέφερι από το Ελ Σαλβαδόρ «σφύριξε» την αναμέτρηση της Αργεντινής με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη στο «Μαρακανά» για την πρεμιέρα του 6ου ομίλου. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία, καθώς έχει λάβει μέρος και σε άλλες διοργανώσεις της ΦΙΦΑ, συμπεριλαμβανομένου του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών του 2013 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων του 2011.

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Γουίλιαμ Τόρες και Χουάν Ζούμπα, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Νόρμπερτ Χαουάτα από την Ταϊτή.

Εκτός από τον «άρχοντα» του αγώνα της ελληνικής ομάδας με τους «μπλε σαμουράι», η ΦΙΦΑ ανακοίνωσε και τους διαιτητές των άλλων δύο αγώνων της Πέμπτης.

Έτσι, ο Άγγλος Χάουαρντ Γουέμπ θα κάνει ντεμπούτο στο φετινό Μουντιάλ διευθύνοντας τον άλλο αγώνα του 3ου ομίλου, ανάμεσα στην Κολομβία και την Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ ο Ισπανός Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο θα «σφυρίξει» το ντέρμπι του 4ου ομίλου ανάμεσα στην Ουρουγουάη και την Αγγλία.