Συζητήσεις για τις στοχεύσεις του υπουργού Παιδείας έχει προκαλέσει η νέα δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου (Βήμα FM) μετά τη συμβιβαστική διευθέτηση του θέματος των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων ότι «θέλω να δω τη συμφωνία κι έχω καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και δεν μπορώ να τον εφαρμόσω».

Η Χαριλάου Τρικούπη πάντως επιχειρεί να υποβαθμίσει το όλο ζήτημα τονίζοντας μέσω κύκλων της ότι ο υπουργός εξηγεί ότι απαιτείται μια αλλαγή σελίδας με ρυθμίσεις και ότι εάν διαβάσει κανείς προσεκτικά το σύνολο των δηλώσεών του αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει καμία πρόθεση να μην υποστηρίξει τις κυβερνητικές επιλογές. Επίσης, ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε θέλησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις και γι’ αυτόν τον λόγο από το δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας απουσιάζει η συγκεκριμένη αναφορά στον προϋπολογισμό και την εφαρμογή του.

Ανησυχία. Την ίδια ώρα, ορισμένοι φοβούνται ότι το θέμα με τους υπουργούς που έχουν αρχίσει να αντιστέκονται σε απολύσεις ή σε τήρηση των προαπαιτουμένων μπορεί να πάρει διαστάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης, επικαλούμενοι και την άποψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι δεν είναι απαραίτητες οι απολύσεις εάν γίνουν σημαντικές αλλαγές στο Δημόσιο. Για παράδειγμα, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος πιστεύει ότι δεν πρέπει το ΠαΣοΚ να υποκύψει σε λαϊκισμούς και ότι οφείλει να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές, δίνοντας συγχρόνως το δικό του προοδευτικό στίγμα.

Την επίσημη γραμμή του ΠαΣοΚ πέρασε χθες μέσω ΑΠΕ ο Χρήστος Πρωτόπαπας λέγοντας ότι έχουμε δεσμευτεί για τα προαπαιτούμενα του Μαΐου και του Ιουνίου τονίζοντας πως «αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει προς όλες τις κατευθύνσεις».