Οπρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος δήλωσε το πρωί της Παρασκευής αντίθετος με την παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη από τη γενική γραμματεία Εσόδων, αλλά και στο ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Γιάννη Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Πάγκαλος απέδωσε την παραίτηση Θεοχάρη στην «διαδικασία του αποδιοπομπαίου τράγου», που είναι «παραδοσιακή στην ελληνική πολιτική σκηνή», και υπογράμμισε πως ο ρόλος του γ.γ. Εσόδων ήταν να εκτελεί, όχι να διαμορφώνει την κυβερνητική πολιτική, για την οποία κατηγορείται.

«Ο κ. Θεοχάρης έχει ήδη γράψει το όνομά του στην ιστορία του ελληνικού κράτους», προσέθεσε ο κ. Πάγκαλος, τονίζοντας ότι ο πρώην γ.γ. Εσόδων διαδραμάτισε «σημαντικό ρόλο» στην επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος και στην εξισορρόπηση του εμπορικού ισοζυγίου.

Αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Πάγκαλος σχολίασε πως «δεν μπορείς να απομακρύνεις τον Στουρνάρα παρά μόνο αν ο ίδιος το θέλει», ή αν στόχος της κυβέρνησης είναι να δώσει έμφαση σε αντικείμενα που δεν αποτελούν ειδικότητα του νυν υπουργού Οικονομικών.