Με την επιβολή του αυστηρότατου όρου για εν ενεργεία βουλευτή, του κατ’ οίκον περιορισμού υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη, με δικαίωμα μετάβασης μόνο στη Βουλή και στο νοσοκομείο για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, καθώς και με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε ελεύθερος την Παρασκευή, μετά την μαραθώνια απολογία του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την κρίση των ανακριτών και του εισαγγελέα, βάρυναν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο βουλευτής, καθώς και το γεγονός, ότι κατά την άποψη των δικαστικών λειτουργών και οι δυο όροι είναι ικανοί να αποτρέψουν τον κατηγορούμενο από την τέλεση νέων αδικημάτων.

Σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Κουκούτσης χαρακτήρισε άψογη και επίπονη τη διαδικασία ενώπιων των ανακριτριών ενώ σχολιάζοντας τα χειροκροτήματα που δέχτηκε κατεβαίνοντας είπε: «Δεν είναι ώρα για χαμόγελα και πανηγυρισμούς, ο αρχηγός μας όπως και σύντροφοί μας στον αγώνα κρατούνται. Χαμηλά το κεφάλι, είναι ώρα για δουλειά, η χώρα πένεται, συρρικνώνεται. Μη γυρίσουμε πίσω, είναι ψέμα ότι επιζητούμε εμφύλιο, είμαστε Έλληνες εθνικιστές, δεν χωρίζουμε τους Έλληνες σε αριστερούς και δεξιούς.

Στην ερώτηση, «έχουμε ένα παιδί νεκρό», ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απάντησε: «Και εμείς έχουμε δυο παιδιά νεκρά που τα κλαίμε» για να συμπληρώσει: «Είπατε εσείς οι δημοσιογράφοι ότι η δημοκρατία πληγώνεται. Κλαίμε για ένα κορίτσι στην Πάρο, την Μυρτώ, που δεν σηκώνει το κεφάλι της. Για τη δημοκρατία πάρτε μαντίλι να κλάψετε».