Γυναίκα 43 ετών στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αφού χόμπι της είναι να εκτρέφει λευκούς αρουραίους.

Το «κορίτσι αρουραίος», όπως την χαρακτήρισαν τα μέσα ενημέρωσης, φέρεται ότι είχε ως κατοικίδια χιλιάδες άσπρους αρουραίους και όταν αυτοί υπερχείλιζαν το σπίτι της τότε τους άφηνε ελεύθερους στους δρόμους της πόλης.

Σε βίντεο από το 2011, που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός KTVU, φαίνεται ένα δωμάτιο του σπιτιού της 43χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με τον KTVU, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έκανε έξωση στη γυναίκα και είτε έγινε ευθανασία στους αρουραίους είτε υιοθετήθηκαν. Μετά την έξωση της 43χρονης από το σπίτι όπου διέμενε, οι υπάλληλοι των υπηρεσιών ελέγχου των ζώων έκαναν επί εβδομάδες προσπάθειες για την εξολόθρευση των χιλιάδων αρουραίων που είχαν κατακλύσει τις γύρω περιοχές, κοντά στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο.

Την εντόπισαν σε πάρκο...

Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε την γυναίκα από να συνεχίσει την παράξενη εμμονή της, αφού εξακολούθησε να φροντίζει τα τρωκτικά είτε σε δωμάτια ειδικά για αστέγους είτε κάτω από γέφυρες και δημόσια πάρκα. Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές την εντόπισαν σε ένα πάρκο κοντά στο κέντρο της πόλης όπου, όπως φαίνεται σε σχετικό βίντεο, είχε τοποθετήσει σε ένα πλαστικό μπολ τροφή για σκύλους από όπου έτρωγαν περίπου 7 αρουραίοι.

«Ο υπάλληλος που βρέθηκε στο σημείο είπε ότι πρέπει να βρίσκονταν εκεί για αρκετό καιρό. Είχαν πραγματικά σκάψει και δημιουργήσει ένα είδος λαβύρινθου», δήλωσε στο KTVU η επικεφαλής της υπηρεσίας Φροντίδας και Ελέγχου Ζώων, Ντενίζ Μπονγκιοβάνι. «Συλλέξαμε επτά. Δυστυχώς, πιστεύω ότι ένας από αυτούς έπασχε από κάποια ασθένεια και πέθανε κατά τη μεταφορά. Θέσαμε υπό περιορισμό τους υπόλοιπους».

Η Μπονγκιοβάνι δήλωσε ότι κάθε φορά που οι αρχές κατάφερναν να εντοπίσουν τη 43χρονη, αυτή παρέδιδε τα τρωκτικά της, ωστόσο σύντομα ξεκινούσε και πάλι την αναπαραγωγή τους. Εικάζεται ότι η γυναίκα πάσχει από προβλήματα ψυχικής υγείας.

Κάτοικοι του Σαν Φρανσίσκο αντέδρασαν με τρόμο και αγανάκτηση σε αυτή την περίεργη ιστορία. Ορισμένοι υποστήριξαν ότι οι αρουραίοι που εκτρέφει η γυναίκα πιθανόν καταλήγουν ως τροφή για τα μεγαλύτερα τρωκτικά που περιφέρονται στην πόλη, ενώ άλλοι απαίτησαν να ληφθούν άμεσα μέτρα. «Αυτή η γυναίκα χρειάζεται ιατρική βοήθεια, ακόμα κι αν αντισταθεί θα πρέπει να τη δει κάποιος ειδικός καθώς θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από