Η χούντα στην Ταϊλάνδη ήρε την απαγόρευση κυκλοφορίας που είχε επιβάλει στα μεγαλύτερα παραλιακά θέρετρα της χώρας και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς ;όπως την Πατάγια και τα νησιά Κο Σαμούι και Πουκέτ, αλλά όχι και στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ.

Η χούντα επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα, η οποία ισχύει από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 4 π.μ., μετά το πραξικόπημα της 22ης Μαΐου με το οποίο κατέλαβε την εξουσία.

«Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα αρθεί στην Πατάγια, το Τσονμπούρι, το Σαμούι, το Σουράτ Τανί και το Πουκέτ για να αντιμετωπιστεί ο όποιος αντίκτυπος ενδεχομένως να έχει στη βιομηχανία τουρισμού», ανέφερε σε τηλεοπτική του ανακοίνωση το Εθνικό Συμβούλιο Διατήρησης της Ειρήνης και της Τάξης χωρίς να κάνει λόγο για την πρωτεύουσα.

Αφότου κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα η χούντα επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο από τις 10 μ.μ. μέχρι τις 5 π.μ., η οποία την περασμένη εβδομάδα τροποποιήθηκε για να ισχύει από τα μεσάνυχτα ως τις 4 π.μ.

Το πραξικόπημα και η απαγόρευση της κυκλοφορίας είχαν αρνητικό αντίκτυπο στον τουρισμό, ο οποίος αντιστοιχεί στο 10% και πλέον του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ).