Σε περίπτερα της έκθεσης Ποσειδώνια περιηγήθηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την τελετή των εγκαινίων της έκθεσης.

Ο κ. Σαμαράς συνοδευόμενος από το υπουργό Ναυτιλίας Μιλιτάδη Βαρβιτσιώτη σταμάτησε σε αρκετά περίπτερα και είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με εκθέτες και ενημερώθηκε για τα προϊόντα των εταιρειών τους.

Ενδεικτικά συνομίλησε με εκθέτες από περίπτερα του Χόνγκ Κόνγκ, της Σιγκαπούρης, των κρατικών ναυπηγείων της Κίνας ενώ εγκαινίασε τις πτέρυγες όπου βρίσκονταν περίπτερα των ΗΠΑ και του Παναμά.

Ολιγόλεπτη συνάντηση είχε και στο περίπτερο του επιμελητηριακού ομίλου ανάπτυξης ελληνικών νησιών όπου τον κέρασαν ούζο.

Επισκέφθηκε περίπτερα της Μάλτας, της Κύπρου, των ναυπηγείων της Κορέας ενώ είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ναυτικού επιμελητηρίου.

Εκεί φωτογραφήθηκε με σπουδαστές του Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας ενώ αμέσως μετά επισκέφθηκε το περίπτερο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας όπου τον υποδέχθηκε ο αρχηγός του Λιμενικού και στελέχη του σώματος.

Ο υπουργός Ναυτιλίας προσέφερε στον πρωθυπουργό αναμνηστικά δώρα και ένα τζόκει με το έμβλημα του Λιμενικού Σώματος. Κατά την διάρκεια της περιήγησης του τον πρωθυπουργό σταμάτησαν αρκετοί πολίτες για να τον χαιρετίσουν και να του μιλήσουν.