Με μία ανοιχτή επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Παπανδρέου, Δημήτρης Δρούτσας, ζητά εξηγήσεις για τις πρόσφατες αποκαλύψεις των Financial Times.

«Αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί αυτοί (σ.σ. του δημοσιεύματος των FT), τους οποίους προς το παρόν δεν έχετε διαψεύσει, αντιλαμβάνεστε ότι δημιουργείται εξαιρετικά σοβαρό θέμα θεσμικής και ηθικής τάξης, καθώς παρουσιάζεται ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρεμβαίνει στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα ενός Κράτους Μέλους, να «συνωμοτεί», πίσω από την πλάτη δημοκρατικά εκλεγμένων ηγετών Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να ανατρέψει μία νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση ευρωπαϊκής χώρας και μάλιστα σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή της Ιστορίας της» σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο πρώην υπουργός.

Με την κοινοβουλευτική περίοδο του Ευρωκοινοβουλίου να έχει παρέλθει και ως εκ τούτου να μην έχει τη δυνατότητα να του απευθύνει ερώτημα ως ευρωβουλευτής, ο κ. Δρούτσας επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να του ζητήσει εξηγήσεις για τον ρόλο που έπαιξε στις Κάννες.