Ένα 24ωρο από τον μετασχηματισμό της ΔΤ σε ΝΕΡΙΤ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, Γιώργος Προκοπάκης, απαλλάχθηκε των καθηκόντων του με απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου της εταιρείας. Προσωρινά θα προεδρεύει η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος Κατερίνα Ευαγγελάκου.

Θέμα χρόνου ήταν η απομάκρυνση του Γιώργου Προκοπάκη από τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, ανέφεραν κύκλοι του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής.

Το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ με ενέργειες και χειρισμούς του, ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι, είχε διαρρήξει τις σχέσεις του με επιτελικά στελέχη της εταιρείας και με αφορμή εξώδικο της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων περι διαβλητών διαγωνισμών πρόσληψης, έδωσε λαβές για καταγγελίες από την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ, ότι δεν είχαν υπογραφεί συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ότι δεν τηρούνταν οι πρόνοιες της προκήρυξης διαγωνισμού που είχε θέσει η ΝΕΡΙΤ κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση (και με απρεπείς χαρακτηρισμούς, όπως υποστηρίχθηκε) του κ. Προκοπάκη.

Κατά μία άλλη εκδοχή ο κ. Προκοπάκης απαλλάχτηκε και διότι είχε αρνηθεί να εγκρίνει την παραγωγή εκπομπών σε εταιρεία που σχετιζόταν εμμέσως με μέλος του ΔΣ του ραδιοτηλεοτπικού φορέα.

Το ΕΣ της εταιρείας είχε καλέσει τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ να παρέχει εξηγήσεις για το την κατάσταση. Λέγεται ότι του ζητήθηκε να παραιτηθεί και στην άρνηση του, το εποπτικό συμβούλιο των απάλλαξε από τα καθήκοντά του.

Έως το τέλος της εβδομάδας το ΕΣ, ανέφεραν από τη ΝΕΡΙΤ, θα έχει αναδείξει και ορίσει νέο πρόσωπο ως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο.

Στο μεταξύ με επιχείρημα την «ανανέωση προσώπων», λέγεται ότι, ο Προκοπης Δούκας αντικαταστάθηκε από την Αντριάνα Παρασκευοπούλου στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ.