Eδώλιο για τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και 33 ακόμα άτομα για την υπόθεση με τα επισφαλή δάνεια της Proton Bank έδειξαν οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.

Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν βαρύτατα κακουργήματα όπως απάτη, απιστία, υπεξαίρεση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εγκληματική οργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα οι δικαστές κρατούν κλειστή την πόρτα της φυλακής για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για τον οποίο ο Π. Καψιμάλης είχε προτείνει να επιβληθεί εγγύηση «μαμούθ» ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να αποφυλακιστεί ο επιχειρηματίας.

Με το ίδιο βούλευμα τους οι δικαστές απορρίπτουν όλες τις αιτήσεις για άρση ή αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους για όσους έχουν προφυλακιστεί, ενώ διατηρεί τους όρους σε όσους επιβλήθηκαν μετά την απολογία τους, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση για ορισμένους κατηγορούμενους.

Η υπόθεση αφορά επισφαλείς δανειοδοτήσεις από την PROTON BANK την περίοδο που στο τιμόνι της τράπεζας ήταν ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα επισφαλή δάνεια που αγγίζουν τα 700 εκατομμύρια ευρώ, κατέληξαν σε εταιρίες συμφερόντων του επιχειρηματία.

Οι δικαστές απορρίπτουν όλες τις αιτήσεις για άρση ή αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους για όσους έχουν προφυλακιστεί, ενώ διατηρεί τους όρους σε όσους επιβλήθηκαν μετά την απολογία τους, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση για ορισμένους κατηγορούμενους.

Η υπόθεση αφορά επισφαλείς δανειοδοτήσεις από την PROTON BANK την περίοδο που στο τιμόνι της τράπεζας ήταν ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα επισφαλή δάνεια που αγγίζουν τα 700 εκατομμύρια ευρώ, κατέληξαν σε εταιρίες συμφερόντων του επιχειρηματία.