Σειρά μέτρων για μία πόλη φιλική στο θηλασμό, στις νέες μητέρες και τους νέους γονείς, ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης κατά την επίσκεψή του στην παιδική χαρά «Ο κήπος του Φωκά» στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

«Ο δήμος δίνει άμεσα το παράδειγμα με χώρους φροντίδας βρεφών και χώρους θηλασμού στα δημοτικά κτίρια ακόμη και σε σημαντικούς δημόσιους χώρους. Νομίζω ότι με τη βοήθεια της ίδιας της κοινωνίας θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα και οι ιδιωτικοί χώροι», σημείωσε.

Όπως επισήμανε, θα δημιουργηθεί ειδικό πρόγραμμα στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, για την υποστήριξη της νέας μητέρας, ενώ σε επιλεγμένους βρεφονηπιακούς σταθμούς θα επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας κατά τις απογευματινές ώρες, τα σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Νωρίτερα, ο κ. Καλαφάτης επισκέφθηκε την περιοχή της Ροτόντας για την οποία επισήμανε ότι έχει αφεθεί στην τύχη της και παρουσίασε πρόγραμμα για την αναβάθμιση της, το οποίο περιλαμβάνει ανάπλαση της οδού Φιλίππου και κατασκευή ποδηλατόδρομου στην οδό Εθνικής Αμύνης.