Επαναλανσάρισμα για το Ξυστό από αύριο 1η Μαΐου, παροχή online στοιχηματισμού από το σπίτι για πρώτη φορά στην ιστορία του ΟΠΑΠ, εγκατάσταση των πρώτων παιγνιομηχανών (Video Lottery Terminals ή VLTs) έως το τέλος του 2014 και πονταρίσματα στο αθλητικό στοίχημα την ώρα του αγώνα (In-Store Live Betting) περιλαμβάνει το επιχειρηματικό πλάνο της νέας διοίκησης του ΟΠΑΠ υπό την Emma Delta για την περαιτέρω ανάπτυξη του οργανισμού.

Ταυτόχρονα, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ μαζί με την ομάδα του έχει σχεδιάσει μία νέα στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με στόχο να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα στους νέους, βάζοντας τέλος στις χορηγίες και τις δωρεές που δεν είχαν ούτε κοινωνικό αντίκτυπο, ούτε αποδοτικά οφέλη για τον ΟΠΑΠ.

Σε συνέντευξη Τύπου με θέμα «Η ΟΠΑΠ αύριο» ο κ. Ζίγκλερ ανακοίνωσε ότι από την 1η Μαΐου επανακυκλοφορεί το Ξυστό από την κοινοπραξία Ελληνικά Λαχεία (ΟΠΑΠ 67%, Scientific Games 16,5% και Intralot 16,5%) που έχει λάβει την άδεια 12ετούς παραχώρησης των κρατικών λαχείων.

Από τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα διατίθενται επίσης το Λαϊκό και το Εθνικό Λαχείο με ευθύνη της κοινοπραξίας.

Γενικότερα, από την εκμετάλλευση των κρατικών λαχείων η κοινοπραξία αναμένει ετήσιους τζίρους πάνω από 700 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 12 χρόνια. Παράλληλα, σε αυτό το διάστημα τα έσοδα του κράτους από τη φορολόγηση των καθαρών εσόδων της κοινοπραξίας με 30%, αλλά και από τον φόρο εισοδήματος, θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ.

Αυτήν την περίοδο η διοίκηση του οργανισμού έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου ώστε η πλατφόρμα για την παροχή διαδικτυακού στοιχήματος για πρώτη φορά στην ιστορία του οργανισμού να είναι έτοιμη έως την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας στις 12 Ιουνίου.

Παράλληλα, η νέα διοίκηση του ΟΠΑΠ, ώστε ώς το τέλος του 2014 να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την προμήθεια των VLTs και να έχουν τεθεί σε λειτουργία οι πρώτες μηχανές, οι οποίες, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών, θα απογειώσουν τους τζίρους του οργανισμού στην πλήρη ανάπτυξή τους.