Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο, αν περιλαμβάνει νέα μέτρα, εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας την Τρίτη στο Star.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Σκανδαλίδης πρότεινε σύμπλευση Βενιζέλου, Παπανδρέου και Σημίτη, σημειώνοντας σχετικά:

«Εγώ θα πρότεινα ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης να απευθύνουν κοινό προσκλητήριο σε όλες τις δυνάμεις της παράταξης να πάνε να ψηφίσουν την “Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη” στις ευρωεκλογές.

»Αυτή η μάχη έχει υπαρξιακά χαρακτηριστικά για το ΠΑΣΟΚ και πιστεύω και ότι αυτές οι εκλογές θα είναι κρίσιμες και για το μέλλον του τόπου. Ας βγουν όλοι μαζί να ζητήσουν από τον κόσμο της παράταξης να συμμετέχει αποφασιστικά και θετικά στις εκλογές».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά, σημειώνοντας ότι στη θέση του δεν θα πήγαινε: «Ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του. Αλλά αυτή τη στιγμή δίνουμε μια μάχη. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι πήγε σε μια φίλη. Σε πολλά από αυτά που είπε, εγώ συμφωνώ. Ωστόσο, δεν θα πήγαινα σε μια τέτοια εκδήλωση, σε υποψήφιο άλλου κόμματος εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Προφανώς ήξερε ότι θα δημιουργούσε πολιτικό θέμα».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν πιστεύει πως ο κ. Παπανδρέου έχει πρόθεση να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ ή να δρομολογήσει μετεκλογικές εξελίξεις, ενώ πρόσθεσε με νόημα πως «δεν είναι τώρα ώρα να δικαιώσει ο καθένας τις προσωπικές του επιλογές».

Να σημειωθεί πως ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτής Πειραιά Δημήτρης Καρύδης σχολίασε την παρουσία του κ. Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά ως εξής: «Είναι λάθος. Προσωπικά το θεωρώ ακατανόητο, αλλά ξέρουμε όλοι ότι η δημοκρατική παράταξη, ακόμη και το ΠΑΣΟΚ με τα ποσοστά που έχει, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας, όπως και η Ελιά σήμερα, προκειμένου η χώρα να κρατηθεί σταθερή και να προχωρήσει».

Ο στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Βενιζέλου και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος κληθείς από το Mega να σχολιάσει την εμφάνιση Παπανδρέου τόνισε: «Τα στερνά τιμούν τα πρώτα».

Σημείωσε, ακόμη, ότι «πολιτικά αυτό που συνέβη ήταν τρικυμία στο νεροπότηρο» και πρόσθεσε ότι την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς θα την κάνουν οι δυνάμεις που είναι παρούσες και δίνουν τη μάχη για τη χώρα και τη μάχη των εκλογών. Κατέληξε, λέγοντας ότι όλα αυτά είναι για τους ιστορικούς του μέλλοντος, καθώς δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες.