Βιολογικό υλικό που βρέθηκε σε κάλυκα στον τόπο της αιματηρής ένοπλης ληστείας τράπεζας στη Κλειτορία Αχαΐας επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ότι πίσω από αυτή βρίσκεται ο καταζητούμενος για τρομοκρατία Νίκος Μαζιώτης και ένας ακόμη συνεργός του, μέλος της ομάδας του.

Η ληστεία στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς έγινε στις 10 Μαρτίου και ένας από τους δράστες πυροβόλησε, σύμφωνα με την Αστυνομία, με ανθρωποκτόνο πρόθεση και τραυμάτισε έναν αστυνομικό.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις στο υλικό που περισυνελέγη από τον χώρο της ληστείας προέκυψε ότι βιολογικό υλικό άνδρα που βρέθηκε σε κάλυκα ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα που ανιχνεύθηκε:

– σε πληθώρα αντικειμένων που κατασχέθηκαν κατά τη σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», σε οικία επί της οδού Ανθέων 3 στα Καλύβια Αττικής, όπου διέμεναν οι καταζητούμενοι τρομοκράτες Νικόλαος Μαζιώτης και Παναγιώτα Ρούπα,

– σε διαμερίσματα – κρυσφύγετα, επί των οδών Μηδείας 7 και Πάρου στην Κυψέλη και Σαραντόγλου 35 στη Νέα Φιλαδέλφεια, που χρησιμοποιούσε η ίδια τρομοκρατική οργάνωση,

– σε «γιάφκα» επί της οδού Αιγίνης 8 και Υδρας στην Κυψέλη, όπου βρέθηκε το σύνολο σχεδόν του οπλισμού καθώς και προκηρύξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας»

Το ίδιο βιολογικό υλικό ανιχνεύθηκε και σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο Μαζιώτης (όχι ιδιοκτησίας του), με αριθμό κυκλοφορίας ΖΗΙ-4209.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται.

Η Αντιτρομοκρατική έδωσε στη δημοσιότητα 28 φωτογραφίες από την ένοπλη ληστεία στη Κλειτορία Αχαΐας στις οποίες εμφανίζονται δύο δράστες.

Η Αστυνομία καλεί όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα παραπάνω πρόσωπα να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.