Ο Ιβάν πήρε το όπλο του! Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δεν μπορούσε ούτε και χθες, αρκετές ώρες μετά τη λήξη του τελικού Κυπέλλου, να χωνέψει την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του το βράδυ του Σαββάτου και το βαρύ 4-1 με το οποίο έχασε από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Για τον λόγο αυτόν, χθες το μεσημέρι, με το που επέστρεψε η αποστολή του Δικεφάλου στη Θεσσαλονίκη, κάλεσε τους Βρύζα και Γεωργιάδη στο Μακεδονία Παλλάς και τους ζήτησε εξηγήσεις για την εμφάνιση στο ΟΑΚΑ.

Πόσο απογοητευμένος ήταν από την εμφάνιση της ομάδας φάνηκε και από την επιλογή του να κατέβει στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια της διακοπής του ημιχρόνου στον τελικό και να προσπαθήσει να αφυπνίσει τους ποδοσφαιριστές του ενόψει του δευτέρου ημιχρόνου. Τελικά, εκ του αποτελέσματος και εκ της εμφάνισης του ΠΑΟΚ, φάνηκε ότι τα λόγια του δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα και αυτό τον απογοήτευσε ακόμη περισσότερο. Μάλιστα ήταν τέτοια η ψυχολογική του κατάσταση, που δεν περίμενε να τελειώσει η χθεσινή προπόνηση της ομάδας και να συναντηθεί μετά με τους Βρύζα και Γεωργιάδη.

Τους κάλεσε αμέσως στο Μακεδονία Παλλάς με το που επέστρεψε η ομάδα στη Θεσσαλονίκη, ενώ την προπόνηση που έγινε στην Τούμπα κατεύθυνε το υπόλοιπο τεχνικό τιμ. Ο Ιβάν Σαββίδης ήθελε να ακούσει τη δική τους εξήγηση για την εικόνα της ομάδας, αλλά και τι προτείνουν ότι πρέπει να γίνει ενόψει του μίνι πρωταθλήματος των πλέι οφ και ενόψει του καλοκαιριού όπου πρέπει να τεθούν οι στόχοι της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αυτό που διαπιστώνουν όλοι είναι ότι η φετινή χρονιά, παρά τους στόχους που τέθηκαν, δεν λειτούργησε ως μια περίοδος χτισίματος της νέας ομάδας, αλλά ως μια διδακτική αγωνιστική περίοδος με μαθήματα που πήρε και ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος ενόψει της συνέχειας. Ηταν χαρακτηριστικά, άλλωστε, τα λόγια του και μετά τον τελικό. «Θα πρέπει να μας γίνει μάθημα και να επενδύσουμε σε αυτήν την ήττα» είπε.

Το σίγουρο είναι ότι ενόψει πλέι οφ δεν αναμένονται αλλαγές στην ομάδα. Εξάλλου δεν υπάρχει χρόνος. Ο Ιβάν Σαββίδης όμως έχει πάρει κάποιες αποφάσεις, τις οποίες θα υλοποιήσει μετά το τέλος των πλέι οφ. Η εμφάνιση της ομάδας στα πλέι οφ θα παίξει ρόλο όσον αφορά τις αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Οι αποφάσεις του όσον αφορά τα στελέχη έχουν ληφθεί, αφού τη φετινή αγωνιστική περίοδο δόθηκε η ευκαιρία σε όλους να δοκιμαστούν και να κριθούν με βάση τις αποφάσεις και τις επιλογές τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς.