Φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία αναφέρουν ότι κρατούν τον αμερικανό δημοσιογράφο Σάιμον Οστρόφσκι στην πόλη Σλαβιάνσκ και ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Vice News για τον οποίο εργάζεται ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο αυτονομιστής αυτοανακηρυχθείς δήμαρχος του Σλαβιάνσκ Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ δήλωσε σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε ότι οι άνδρες του κρατούν έναν Αμερικανό δημοσιογράφο, χωρίς να τον κατονομάσει.

Άλλοι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην περιοχή είπαν ότι ο Οστρόφσκι συνελήφθη από ενόπλους την Δευτέρα μαζί με άλλα άτομα όμως, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συλληφθέντες, δεν έχει ακόμη αφεθεί ελεύθερος.

Το Vice News στον ιστότοπό του ανέφερε ότι «είναι ενήμερο για την κατάσταση και βρίσκεται σε επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και άλλες κυβερνητικές αρχές για να διασφαλίσει την ασφάλεια του φίλου και συναδέλφου Σάιμον Οστρόφσκι».

Ο αμερικανός δημοσιογράφος καλύπτει τα γεγονότα στην Ουκρανία εδώ και πολλές εβδομάδες.

Η τελευταία του ανάρτηση στο Twitter έγινε την Δευτέρα, αφού παρακολούθησε μια συνέντευξη Τύπου ενός αυτονομιστή ηγέτη. Σε αυτήν ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μια γυναίκα «μας αποκάλεσε όλους ψεύτες» και κατόπιν ζήτησε από τους δημοσιογράφους να κάνουν μία δωρεά για την κηδεία των ακτιβιστών που σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών την προηγούμενη ημέρα.