Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπήρξαν πιέσεις από το τουρκικό προξενείο της Θράκης για την απόσυρση της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε το πρωί της Τετάρτης ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος πάντως παραδέχτηκε πως «υπήρξαν αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Δημήτρης Βίτσας, κλήθηκε ουσιαστικά να απαντήσει σε όσα είχε καταγγείλει την Τρίτη μέσω του ΒΗΜΑ FM 99,5 ο πρώην υπουργός Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος είπε ότι με την αποπομπή της Σαμπιχά Σουλεϊμάν ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «πίστη στο τουρκικό προξενείο».

«Δεν υπήρξαν πιέσεις. Η απόφαση ήταν επιλογή του κόμματος»δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Δ. Βίτσας, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που τη Δευτέρα του Πάσχα ανακοίνωσε στη Σαμπιχά Σουλεϊμάν την απόσυρση της υποψηφιότητάς της από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραδέχθηκε ωστόσο, ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ ότι είχαν προκληθεί αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Σαμπιχά Σουλεϊμάν «και όχι μόνο στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.