Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν σχετικά με την απόσυρση τηςΣαμπιχά Σουλεϊμάν από ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

«Το ζήτημα της μειονότητας στη Θράκη είναι πολύ σοβαρό για να το εκμεταλλεύονται – διάφορες πλευρές – για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους σκοπιμότητες» αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

»Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να δώσει εξετάσεις και διαπιστευτήρια απέναντι σε κανέναν για τις θέσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα και στο κατά πόσο υποκύπτει σε πιέσεις ξένων παραγόντων. Αυτές είναι γνωστές και ξεκινούν από την πεποίθηση ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να απολαμβάνουν ίσων δικαιωμάτων.

»Να σημειώσουμε επίσης ότι αυτοί που κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπέκυψε στις πιέσεις του τουρκικού προξενείου για να αποσυρθεί η υποψηφιότητα της κ. Σαμπιχά, σκόπιμα ξεχνούν να αναφέρουν ότι τα δικά τους κόμματα δεν έχουν καμία υποψηφιότητα προερχόμενη από τη μειονότητα, την ίδια στιγμή που κύκλοι του τουρκικού προξενείου επιλέγουν να κατεβάσουν το δικό τους συνδυασμό και αποθαρρύνουν υποψηφιότητες μειονοτικών στα άλλα κόμματα».

Εξάλλου κύκλοι της Κουμουνδούρου, με αφορμή τα όσα δήλωσε για το θέμα στο ΒΗΜΑ FM 99,5 ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος σχολίαζαν:

«Ο τελευταίος που δικαιούται, ηθικά και πολιτικά, να κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τις “σχέσεις” του με την Τουρκία είναι ο κ. Πάγκαλος. Όλοι γνωρίζουν σε αυτό τον τόπο ποιος παρέδωσε τον Οτσαλάν στην Τουρκία».