Ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes θριάμβευσε στο γκραν-πρι στη Σανγκάη, στον τέταρτο εφετινό αγώνα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της φόρμουλα 1.

ΕΙναι η τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον βρετανό πιλότο της Mercedes, η οποία κυριάρχησε απόλυτα στη Σανγκάη καθώς και ο άλλος οδηγός, ο Νίκο Ρόσμπεργκ, τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Τρίτος ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο με Ferrari.

Στην τέταρτη θέση ήταν ο Ντανιέλ Ρικιάρντο με Red Bull και στην πέμπτη, ο άλλος οδηγός της ομάδας, Σεμπάστιαν Φέτελ. Ακολούθησαν, ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με Force India, ο Βαλτέρι Μπότας με Williams, ο Κίμι Ράικονεν με Ferrari, ενώ τη δεκάδα σμπλήρωσαν οι Πέρες (Force India) και Κβίατ (Toro Rosso).

Απογοήτευση για τον Φελίπε Μάσα της Williams, ο οποίος άρχισε καλά τον αγώνα, αλλά λόγω καθυστέρησης σε αλλαγή ελαστικού στο πρώτο πιτ-στοπ, βρέθηκε από την πρώτη εξάδα στην 21η θέση και τελικά τερμάτισε 15ος.

Βαθμολογία οδηγών: Ρόσμπεργκ 79, Χάμιλτον 75, Αλόνσο 41, Χούλκενμπεργκ 36, Φέτελ 33. Βαθμολογία κατασκευαστών: Mercedes 154, Red Bull 57, Force India 54, Ferrari 52, McLaren 43.