Με τα ισχυρά ρεύματα και τη χαμηλή ορατότητα παλεύουν τα συνεργεία γύρω από το ναυάγιο στη Νότιο Κορέα για να συνεχίσουν την έρευνα, η οποία θεωρείται πλέον επιχείρηση με εξαιρετικά ελάχιστες ελπίδες πλέον να βρεθούν επιζώντες μέσα στο σκάφος.

Το Μεγάλο Σάββατο, δύτες ανέσυραν τρεις σορούς.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, στο πηδάλιο την ώρα του δυστυχήματος βρισκόταν η άπειρη τρίτη αξιωματικός. Ο υπό κράτηση πλοίαρχος υποστηρίζει ότι καθυστέρησε την εκκένωση για «λόγους ασφαλείας».

Oι εκτιμήσεις υποστηρίζουν ότι η επιχείρηση μπορεί να κρατήσει μέχρι και δύο μήνες, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του αρμόδιο κορεατικού κέντρου, Σιν Γουόν-Ναμ, σύμφωνα με το BBC.

Στην περιοχή του ναυαγίου έχουν φτάσει τρεις γερανοί, οι οποίοι όμως δεν θα χρησιμοποιηθούν μέχρι να κριθούν ασφαλείς οι συνθήκες.

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς των επιβαινόντων στο φέρι μπόουτ έχουν αρχίσει να δίνουν δείγματα γενετικού υλικού ώστε να ταυτοποιηθούν όσες σοροί έχουν ανασυρθεί.

Ο τελευταίος απολογισμός τοποθετούσε στους 269 τους αγνοούμενους, στους 32 τους επιβεβαιωμένους νεκρούς και στους 174 τους διασωθέντες.