Συνεργασία με τη Γούπι Γκόλντμπεργκ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ξεκινά η εφημερίδα του Κολοράντο Denver Post. Η γνωστή ηθοποιός και τηλεοπτική σταρ θα γράφει άρθρα με θέμα τη μαριχουάνα, με αφορμή τη νομιμοποίηση της χρήσης της κάνναβης στο Κολοράντο.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Denver Post είχε ανακοινώσει ότι αναζητά συντάκτη που θα του αναθέσει το ρεπορτάζ μαριχουάνας.

Στο πρώτο άρθρο της, η Γκόλντμπεργκ έγραψε έναν ύμνο προς το… εξάρτημα που της επιτρέπει να εισπνεύσει εύκολα τη μαριχουάνα.

«Εχει αλλάξει τη ζωή μου. Οχι, δεν υπερβάλλω. Στην πραγματικότητα, το όνομά της είναι Sippy. Ναι, είναι γυναίκα! Και, ναι, την ονόμασα Sippy επειδή παίρνω μέσω αυτής μικρές, μικρές γουλιές (sips). Και με κάθε γουλιά έρχεται η ανακούφιση: από την πίεση, τον πόνο, το άγχος, τη δυσφορία».

Η Γκόλντμπεργκ, που ζει στο Νιου Τζέρσι, αποκάλυψε ότι κάνει χρήση κάνναβης για να ανακουφιστεί από τους πονοκεφάλους που οφείλονται στο γλαύκωμα από το οποίο πάσχει.

Η χρήση της μαριχουάνας στο Κολοράντο επιτρέπεται για «ψυχαγωγικούς» – και όχι μόνο για ιατρικούς – λόγους από την 1η Ιανουαρίου 2014. Την Πρωτοχρονιά άνοιξαν τις πόρτες τους στο Κολοράντο τα πρώτα νόμιμα καταστήματα πώλησης μαριχουάνας.