Επί πέντε ημέρες δεκάδες αστυνομικοί στη Γαλλία αναζητούσαν ένα εξαφανισμένο νήπιο το οποίο… δεν υπήρξε ποτέ – για την ακρίβεια υπήρξε μόνο ως προφίλ στον εικονικό κόσμο του Facebook.

Η πρωτοφανής στα αστυνομικά χρονικά υπόθεση εκτυλίχθηκε στην περιοχή Αγιέ, στην Ωβέρνη της κεντρικής Γαλλίας.

Το περασμένο Σάββατο η τοπική αστυνομία άρχισε να αναζητά ένα δίχρονο νήπιο με το όνομα Σεζόν Μπαζινιό, μετά από καταγγελία που δέχθηκε από «συγγενή» του ότι το παιδάκι είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς στο πάρκινγκ ενός σούπερ-μάρκετ.

Ο τοπικός εισαγγελέας διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για απαγωγή: οι αστυνομικοί άρχισαν να «χτενίζουν» την περιοχή, ενώ επιστρατεύτηκαν μέχρι και δύτες της αστυνομίας οι οποίοι ερεύνησαν μία γειτονική λίμνη, φοβούμενοι ότι το παιδί θα μπορούσε να είχε πνιγεί.

Καθώς οι ημέρες περνούσαν χωρίς να βρίσκεται κάποιο ίχνος του αγοριού, η αστυνομία αποφάσισε να ενημερώσει τους γονείς ότι δεν μπορεί να βρει το παιδί τους.

Κάτι απολύτως λογικό, αφού ο Σεζόν Μπαζινιό δεν υπήρξε ποτέ – το ίδιο και οι γονείς του. Τα πρόσωπα αυτά υπήρξαν μόνον ως προφίλ στο Facebook, τα οποία είχε δημιουργήσει άγνωστο, για την ώρα, πρόσωπο.

Φωτογραφία από τον ψεύτικο λογαριασμό του δίχρονου στο Facebook

Εκτός από τον λογαριασμό που είχε δημιουργηθεί στο όνομα του φανταστικού δίχρονου, η αστυνομία βρήκεστο Facebook φωτογραφίες του 20χρονου «πατέρα» του, με το όνομα Ραγιάν Μπαζινιό, πρόσωπο επίσης φανταστικό.

«Η έρευνα ήταν μακρά και περίπλοκη, αλλά τώρα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το παιδί δεν υπάρχει, όπως επίσης ο πατέρας και η μητέρα του» δήλωσε ο εισαγγελέας της περιοχής Ερίκ Μαζό.

«Η έρευνα για την απαγωγή έχει προφανώς μετατραπεί σε έρευνα για αναφορά ενός φανταστικού εγκλήματος ή αδικήματος» συμπλήρωσε.

Η «εξαφάνιση» του αγοριού αναφέρθηκε το περασμένο Σάββατο από μια γυναίκα που παρουσιάστηκε ως θεία του. Η ίδια είπε στους αστυνομικούς ότι είχε δει για τελευταία φορά το παιδί την προηγούμενη εβδομάδα κοντά σε ένα σούπερ μάρκετ και πίστευε ότι είχε απαχθεί. Πρόσθεσε ότι οι γονείς του έχουν χωρίσει και δεν γνώριζε πού βρίσκονται.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να υποπτεύονται ότι κάτι δεν πάει καλά αφού διαπίστωσαν ασυνέπειες στην κατάθεση της «θείας». Η γυναίκα είναι υπό κράτηση και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως έξι μηνών και πρόστιμο 7.500 ευρώ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανακρίνονται, ακόμη, η έφηβη κόρη της «θείας» και μία εξαδέλφη της – αμφότερες ανήλικες – οι οποίες πιστεύεται ότι είχαν δημιουργήσει τον ψεύτικο λογαριασμό στο Facebook πριν από αρκετούς μήνες, αναρτώντας φωτογραφίες που είχαν υποκλέψει από άλλους λογαριασμούς.