Δεν χρειαζόταν να γυρίσουμε τους τηλεοπτικές δέκτες στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας για να αντιληφθούμε τη μιζέρια που βιώνουμε στον ελληνικό αθλητισμό. Είναι δεδομένο εδώ και χρόνια ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πτωχεύσει και ο πολιτισμός έχει μείνει έξω από τα γήπεδα της χώρας.

Αλήθεια πείτε, βάζοντας το χέρι στην καρδιά, ήταν έκπληξη τα όσα συνέβησαν χθες στην Τούμπα; Ηταν πρωτόγνωρα; Πέσατε από τα σύννεφα; Οποιος απαντήσει θετικά, μάλλον κοροϊδεύει τον εαυτό του και δεν μπορεί να δηλώνει ειλικρινής.

Εκτροπα όπως στην Τούμπα έχουν γίνει στο παρελθόν στα περισσότερα γήπεδα των μεγάλων ομάδων. Η ζούγκλα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι η κυρίαρχη κατάσταση στους αγωνιστικούς χώρους της ελληνικής επικράτειας, όπου κρίνονται τίτλοι, προκρίσεις, υποβιβασμοί, προβιβασμοί και εσχάτως το μείζον για τους μεγαλοπαράγοντες: η ικανοποίηση της ματαιοδοξίας τους και του «υπερεγώ» τους.

Ουδείς δικαιούται να ζητήσει ευθύνες από τον κόσμο του ΠΑΟΚ, γιατί πέρα από τα 2.500 καπνογόνα που άναψαν και δημιούργησαν φαντασμαγορική αλλά συνάμα και αποπνικτική ατμόσφαιρα, δεν υπέπεσαν σε κάποια ακραία αντίδραση. Σε κάτι που μπορεί να θεωρηθεί αντιαθλητική συμπεριφορά. Το περιστατικό κατά του Σαλίνο είναι κατακριτέο αλλά πραγματικά μεμονωμένο περιστατικό.

Ολα τα υπόλοιπα βαραίνουν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τους παράγοντές της. Από το κωμικοτραγικό των ψαριών που υπήρχαν στον πάγκο των φιλοξενουμένων, μέχρι τα επεισόδια στη φυσούνα, την απουσία ισχυρής δύναμης ανδρών ασφαλείας του γηπέδου. Διότι, ως γνωστόν, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης δεν ήρθε χθες, ανήμερα του αγώνα, στην Ελλάδα. Βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη εδώ και 10 ημέρες. Εχει άποψη και όφειλε να είναι ενήμερος για όσα προγραμματίστηκαν να συμβούν. Επρεπε να τα αποτρέψει και να μην περιοριστεί στην πρόσκληση που απέστειλε στον ομόλογό του στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αλλά αυτά συμβαίνουν σε οποιονδήποτε χώρο επικρατεί κατάσταση ζούγκλας. Δεν υπάρχουν νόμοι… Πέσατε από τα σύννεφα;