Ο ΠΑΟΚ πανηγυρίζει την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ύστερα από 11 χρόνια, μετά τη χθεσινή νίκη του (1-0) επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα. Ωστόσο το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνεί. Αυτά που εκτυλίχθηκαν χθες στο γήπεδο του Δικεφάλου γυρίζουν το άθλημα αρκετά χρόνια πίσω.

Διεθνείς ποδοσφαιριστές που θα βρεθούν πλάι πλάι στην Εθνική Ελλάδας, επιδόθηκαν στο άθλημα της πάλης με αποτέλεσμα να αποβληθούν με κόκκινη κάρτα οι Κατσουράνης και Μανιάτης. Το άλλο δίδυμο παλαιστών, οι Αθανασιάδης και Μανωλάς, είδαν από μία κίτρινη κάρτα έκαστος με αποτέλεσμα ο Αθανασιάδης να χάσει τον τελικό με τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ εξάλλου στον τελικό της 26ης Απριλίου θα παρουσιαστεί αποδεκατισμένος. Εκτός από τον Αθανασιάδη, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής ο Νάτχο και ο Κατσουράνης.

Οι οδομαχίες ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και σε οπαδούς του ΠΑΟΚ έξω από τη θύρα των επισήμων μία ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα προανήγγειλαν όσα επρόκειτο να ακολουθήσουν εντός του γηπέδου. Ο αγώνας άρχισε με καθυστέρηση μιας ώρας και περίπου δεκαέξι λεπτών, αφού στα καθίσματα του ερυθρόλευκου πάγκου άγνωστοι άδειασαν αρκετά κιλά γαύρο και οι αναπληρωματικοί της ομάδας του Πειραιά με το τεχνικό τιμ ήταν αδύνατο να καθήσουν!

Στο πρώτο ημίχρονο, τουλάχιστον παίχτηκε ποδόσφαιρο και ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία τωνκινήσεων. Στο 4′ ο Σαλίνο επέστρεψε στην κερκίδα μια μπανάνα που του πετάχτηκε και απειλήθηκε σύρραξη. Ο Αθανασιάδης στο 47′ χάρισε τη νίκη-πρόκριση στον ΠΑΟΚ με φοβερή γυριστή κεφαλιά. Η πρόκριση στον τελικό είναι καθαρά δική του υπόθεση, αφού εκείνος μείωσε σε 2-1 και στο Γ. Καραϊσκάκης.

Μετά το 1-0 για ελάχιστα λεπτά παίχτηκε ποδόσφαιρο στο γήπεδο της Τούμπας. Τέτοια εικόνα αγώνα δεν συναντά κανείς ούτε στην τελευταία ερασιτεχνική κατηγορία. Οι τρεις αποβολές (Μανιάτης, Κατσουράνης, Νάτχο) είναι ενδεικτικές του κλίματος στον αγωνιστικό χώρο, ενώ λόγω των διακοπών από τραυματισμούς, αψιμαχίες και την ομίχλη που σκέπαζε το γήπεδο κατά διαστήματα από τους πυρσούς, κρατήθηκαν 15 λεπτά καθυστερήσεων.

Με το σφύριγμα της λήξης μέσα και έξω από τη φυσούνα συνεπλάκησαν παίκτες των δύο ομάδων αλλά και μέλη του τεχνικού τιμ, βάζοντας το κερασάκι στην άθλια εικόνα του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Και του χρόνου…