«Στην μπάντα, στην μπάντα περνάει ο Λοσάντα» φώναζε ο κόσμος για τον θρυλικό ουρουγουανό παίκτη του Ολυμπιακού την περίοδο 1972-1980. Αυτό φώναξαν και χθες παρευρισκόμενοι όταν ο Χούλιο Λοσάντα αποχωρούσε από την παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης του υποψήφιου δημάρχου Πειραιά και αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννη Μώραλη.

Παρά τα συνθήματα, ο ίδιος ο Γιάννης Μώραλης απέφυγε οποιαδήποτε ιδιαίτερη αναφορά στην ερυθρόλευκη ομάδα του μεγάλου λιμανιού επιλέγοντας να δώσει έμφαση σε τρεις συνδυαστικούς άξονες: την καταπολέμηση της ανεργίας, την παρουσία στο ψηφοδέλτιό του ανθρώπων των παραγωγικών δυνάμεων της πόλης και στην ενίσχυση της ναυτιλίας και της επιχειρηματικότητας.

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ. «Επιλέγουμε τους άξιους και όχι τις κομματικές υποψηφιότητες γιατί πιστεύουμε ότι η Αυτοδιοίκηση δεν προσφέρεται για κομματικές αντιπαραθέσεις» τόνισε ο κ. Μώραλης, ανακοινώνοντας τον συνδυασμό του Νικητής Πειραιάς. Χωρίς να λείπουν ηχηρά ονόματα παλαίμαχων αθλητών αλλά και με την παρουσία στελεχών από όλους τους πολιτικούς χώρους, ο υποψήφιος δήμαρχος έδωσε το σύνθημα της έναρξης της προεκλογικής του εκστρατείας από τα Καμίνια.

Στη γεμάτη αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου των Καμινίων, ο κ. Μώραλης μπήκε πάντως συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος, όπως είχε ήδη προαναγγελθεί, θα είναι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Είχε προηγηθεί η είσοδος στον χώρο του πρώην προέδρου της ΠΑΕ Σωκράτη Κόκκαλη μαζί με τον γιο του Πέτρο, ο οποίος κατεβαίνει επίσης στην εκλογική αρένα του μεγάλου λιμανιού.

«Οποιος νομίζει ότι ο Ολυμπιακός είναι μόνο μια ομάδα που αγωνίζεται κάθε εβδομάδα δεν είναι έτσι. Είναι μια πολυσύνθετη επιχείρηση πολύ πιο δύσκολη από κανονικές επιχειρήσεις γιατί έχει να κάνει με πολύ κόσμο, με κόσμο που είναι απαιτητικός» σχολίασε ο Σωκράτης Κόκκαλης αμέσως μετά την εκδήλωση, δίνοντας το στίγμα ότι δεν πρόκειται για ένα ερυθρόλευκο στοίχημα.

Αναφερόμενος εξάλλου στο όραμα αυτό, ο υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε τη γεωστρατηγική θέση της πόλης και την ανάγκη να στραφεί ο Πειραιάς προς τη θάλασσα και κατά συνέπεια στη ναυτιλία, την ακτοπλοΐα και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες που συνδέονται με αυτές.

«Να γιατί συστρατεύονται μαζί μας ηγετικές προσωπικότητες από τον χώρο της ναυτιλίας και της επιχειρηματικότητας όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Να γιατί συστρατεύεται μαζί μας ο Πέτρος Κόκκαλης» έσπευσε να διευκρινίσει ο κ. Μώραλης, επιχειρώντας να αποσυνδέσει την υποψηφιότητα από τη σχέση των δύο ανδρών με την ομάδα του Ολυμπιακού.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ. Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και η σύντομη παρέμβαση του Βαγγέλη Μαρινάκη. «Εχουμε κάνει πράγματα στη ζωή μας, έχουμε πετύχει στις επιχειρήσεις μας» υπογράμμισε. «Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να εκτεθούμε, να βγούμε μπροστά και να κάνουμε την υπέρβαση και την ανατροπή που χρειάζεται ο Πειραιάς» σημείωσε. «Από αυτό το λιμάνι δεν θα διακινούνται μόνο εμπορεύματα, αλλά και ιδέες, καινοτομία και πολιτισμός» πρόσθεσε από την πλευρά του σε δήλωσή του ο Πέτρος Κόκκαλης.

Πέρα από τους συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο Μώραλη –μεταξύ των οποίων και πολλά στελέχη της παράταξης Μιχαλολιάκου –το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν παλαίμαχοι αθλητές του Ολυμπιακού.