Τον απολογισμό της διοίκησης, για την τριετία 2011 - 2013, παρουσίασε απόψε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε παρουσία μελών και υποστηρικτών της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη».

Επίσης, ανακοινώθηκαν τα ονόματα άλλων 26 δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι.
  
Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στη «στοχευμένη τουριστική πολιτική προς τις αγορές», που, όπως είπε, συνδέονται ιστορικά και πολιτισμικά με τη Θεσσαλονίκη: την Τουρκία, το Ισραήλ - και τον παγκόσμιο Εβραϊσμό - τη Ρωσία και τις Βαλκανικές χώρες.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε, την τριετία οι αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία, αυξήθηκαν κατά 371%, από το Ισραήλ 358% και από τα Βαλκάνια 266%.
   
Ανέφερε ακόμη πως η νέα διοίκηση κατάφερε να προσελκύσει διεθνείς οργανώσεις και θεσμούς, καθώς και να σχεδιάσει και να υλοποιήσει δράσεις που ενισχύουν την εξωστρέφεια της πόλης, δίνοντας έμφαση στο θεσμό της «Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε για το «δίχτυ» κοινωνικής αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε για πολίτες που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις βασικές προϋποθέσεις επιβίωσης και διαβίωσης.

Ο κ. Μπουτάρης στάθηκε στο Υπνωτήριο Αστέγων, στα συσσίτια, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών, ενώ έκανε λόγο για δράσεις που υλοποιήθηκαν για το παιδί, για τους ηλικιωμένους, τους μετανάστες και για θέματα εξαρτήσεων και παραβατικότητας.

Στον απολογισμό τονίζεται ακόμη η δημιουργία δημόσιων χώρων για τους πολίτες, η βελτίωση στον τομέα της καθαριότητας και η ανάδειξη του πολιτισμού και της ιστορίας της Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος στα οικονομία είπε, μεταξύ άλλων, ότι ισοσκελίστηκε το έλλειμμα των 51 εκατομμυρίων ευρώ, εξοφλήθηκαν χρέη, ύψους 150 εκ. ευρώ, κατά 90% προς προμηθευτές και για απολλοτριώσεις και κατά 25% προς τράπεζες, ενώ μειώθηκαν τα δημοτικά τέλη περισσότερο από 20% και το λειτουργικό κόστος του Δήμου 25%.

Τα νέα ονόματα των 4 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων είναι: Τζούτζια Ελένη, εκπαιδευτικός - συγγραφέας, Ρανέλλα Γεωργία, πτυχιούχος νομικής, τραπεζική υπάλληλος, Πετράς Μάριος, γιατρός - ακτινολόγος και Παυλίδου - Χαραλαμπίδου Σοφία, πολιτικός μηχανικός, δημόσια υπάλληλος, ενώ ανακοινώθηκαν και 22 ονόματα υποψηφίων κοινοτικών συμβούλων για τα 5 κοινοτικά διαμερίσματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από