Η είδηση της έκρηξης του παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο της Αθήνας μεταδόθηκε από το σύνολο των γερμανικών μέσων ενημέρωσης, ενώ όλες οι αναφορές υπογράμμισαν το γεγονός ότι η βομβιστική επίθεση σημειώνεται μία μόλις ημέρα πριν από την επίσκεψη της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ.

Από τα γερμανικά ΜΜΕ μεταδόθηκε πάντως και η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.

«Μία ημέρα πριν από την επίσκεψη της καγκελαρίου, στην Αθήνα εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές» ανέφερε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε τηλεγράφημά του και επεσήμανε ότι δύο άγνωστοι είχαν προηγουμένως ειδοποιήσει, με τηλεφώνημά τους σε εφημερίδα και ειδησεογραφική ιστοσελίδα.

Το DPA μετέφερε και τη δήλωση του Σ. Κεδίκογλου, «δεν θα επιτρέψουμε στους τρομοκράτες να πετύχουν τους στόχους τους».

Στο τηλεγράφημα επισημάνθηκε ακόμη ότι η έκρηξη συνέβη κοντά σε υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και στα γραφεία της μόνιμης αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα και ότι η Αστυνομία υποπτεύεται κάποια από τις πολλές αριστερές οργανώσεις.

Παρόμοιο ρεπορτάζ από την έκρηξη δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας Die Zeit, ενώ το περιοδικό Der Spiege στην ιστοσελίδα του, έκανε λόγο για «έκρηξη η οποία συντάραξε την Αθήνα λίγο πριν από την επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ». Σημείωσε δε, ότι το χτύπημα συμπίπτει με την ανακοίνωση για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

Η είδηση είχε και μεγάλη κάλυψη και από τα περισσότερα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δελτία ειδήσεων. Ειδικά στο δελτίο της Νοτιοδυτικής Ραδιοφωνίας (SWR), υπογραμμίστηκε ότι από την έναρξη της κρίσης έχει αυξηθεί ο αριθμός εμπρηστικών επιθέσεων στην Ελλάδα.