Ντοκουμέντα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά μελετούν οι Αρχές προκειμένου να διαπιστώσουν αν αυτά συνδέονται με την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Το επίμαχο έγγραφο με τον τον τίτλο «Κύκλος της Χρυσής Αυγής» – Εσωτερικός Κώδικας παραπέμεπει σε μια ανάλυση για τη «Χρυσή Στοά», τη «Χρυσή Αυγή» και τον «Λαϊκό Σύνδεσμο». Πρόκειται ουσιαστικά για τρία διαφορετικά κεφάλαια μιας συνολικής προσέγγισης των μελών της οργάνωσης.

Στο κεφάλαιο «Χρυσή Στοά» ο υπότιτλος που συνοδεύει αναφέρει: «μυητική εταιρεία εκπομπός ομάς» της Χρυσής Αυγής.

Το κεφάλαιο με τον τίτλο «Χρυσή Αυγή» διασαφηνίζεται ως «κίνηση για τη μελέτη της ευρωπαϊκής πολιτιστικής δημιουργείας». Και τέλος, ο «Λαϊκός Σύνδεσμος» αναλύεται ως «πολιτική κίνηση για την έρευνα της σύγχρονης ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής», αναφέρει η εφημερίδα.

Χαρακτηριστικό επίσης είναι πως στο κεφάλαιο Γ αναφερόμενος σε «ζωτικά κύτταρα της ευρωπαϊκής πολιτιστικής δημιουργίας», ο συγγραφέας αναφερόμενος στον «Εβραίο» γράφει «το παράσιτο του πολιτισμού. Η ριζική ιστορική αντίθεση του ελληνικού τρόπου ζωής προς την εβραική αντίληψη ζωής και τις απαξίες με τις οποίες νόθευσε το Αριο Πολιτιστικό Οικοδόμημα».

Επιπλέον, σε άλλο σημείο των κατασχεμένων εγγράφων υπάρχει ρητή αναφορά στη σκιώδη κυβέρνηση που αποτελούν οι εφορευτικές επιτροπές, ενώ τα διάφορα υπουργεία χαρακτηρίζονται ως «εφορίες».