Στην απόσυρση της υποψηφιότητας του Φαήλου Κρανιδιώτη από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το θέμα στη δημοσιότητα.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα 99,5, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι: «Χθες ανήγγειλε την υποψηφιότητά του από το Mega και αν δεν είχαμε βγάλει εμείς στη δημοσιότητα όσα έγραψε στο Facebook για τις αληθινές του σφαίρες που φυλάει για τους ΣΥΡΙΖΑίους και τα τέτοια μου τα δυο για τους εθνικιστές μπορεί και να παρέμενε η υποψηφιότητά του».

Για την υπόθεση Μπαλτάκου ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε: «Χρειάζεται και η Βουλή και Δικαιοσύνη να ψάξουν και να αναληφθεί και η προφανής πολιτική ευθύνη, όταν ο πανίσχυρος γγ της κυβέρνησης, που είναι επί 35 χρόνια ομοϊδεάτης και προσωπικός φίλος του Πρωθυπουργού και τον έκανε πανίσχυρο ο Αντώνης Σαμαράς και κάνει όσα κάνει και λέει όσα λέει, η παραίτησή του δεν αρκεί. Από εκεί και πέρα, είναι προφανές ότι αυτή η παρακρατική λειτουργία που αποκαλύφθηκε από αυτό το βίντεο δεν αθωώνει σε τίποτα την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Αντιθέτως, αναδεικνύει ότι η Χ.Α., εκτός από μία δολοφονική δράση, έχει και μια κατ’ εξοχήν συστημική δραστηριότητα, διότι λειτουργεί ως το σκυλάκι του καναπέ στην κορυφή του κράτους.

Δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να βιαστώ να πω και ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ να το κάνει ότι όσα λέει ο Μπαλτάκος είναι αλήθεια. Θα το ψάξει η Βουλή και η Δικαιοσύνη».