Απογοητευμένος από το πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στον χώρο της Κεντροαριστεράς εμφανίστηκε την Παρασκευή σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο βουλευτής και πρώην γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε πως παρακολουθεί «με ανησυχία την πορεία της ΔΗΜΑΡ που είναι φθίνουσα».

«Δεν ανησυχεί μόνο εμένα, αλλά έχω την αισιοδοξία του αριστερού και πιστεύω ότι θα ανακάμψουμε. Ήμουν από αυτούς που ίδρυσαν αυτό το χώρο και γι’ αυτό τον πονάω, έχω την ανησυχία και τη διάθεση να τον στηρίξω» υπογράμμισε ο Σπύρος Λυκούδης κληθείς να σχολιάσει τα αρνητικά για το κόμμα του ευρήματα των δημοσκοπήσεων εν όψει ευρωεκλογών.

Ο ίδιος ωστόσο εξέφρασε την απογοήτευσή του για την «ατολμία» της ΔΗΜΑΡ να ηγηθεί του χώρου της Κεντροαριστεράς παραπέμποντας εμμέσως πλην σαφώς στη μη συμμετοχή της στις διεργασίες για την Ελιά.

«Είχα διατυπώσει την άποψη ότι θα πρέπει το κόμμα μου να πάρει πρωτοβουλίες και να ηγηθεί, πολιτικά, για να μην παρεξηγηθώ, και να ανοίξει το δρόμο για μια συνάντηση όλου του χώρου της Κεντροαριστεράς. Είχε όλες τις δυνατότητες να το κάνει η ΔΗΜΑΡ και πολιτικά και ηθικά και για λόγους αξιοπιστίας και ηθικοϊστορικούς. Νομίζω ότι δεν τολμήσαμε όσο έπρεπε και σήμερα βρισκόμαστε σε μια κατάσταση δύσκολη και ο χώρος αυτός να είναι γεμάτος με δυνάμεις και πρωτοβουλίες που εργάζονται για την ανασυγκρότησή του, αλλά δεν ανασυγκροτείται» σημείωσε ο Σπ. Λυκούδης.

Σε ερώτηση για Το Ποτάμι, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ εμφανίστηκε επιφυλακτικός και τόνισε το γεγονός ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης «δεν έχει ακόμη εκφράσει τις θέσεις του».

«Δεν συμφωνώ με τις μίζερες αντιδράσεις του τύπου «ποιος είναι αυτός;»» πρόσθεσε ο Σπ. Λυκούδης αλλά συνέχισε: «Δεν συμφωνώ, όμως, ούτε με τις σπασμωδικές αντιδράσεις του «Ποταμιού» που θα ήθελε να μην του ασκείται καμία κριτική. Δεν είναι έτσι, διότι από τη στιγμή που εκτίθεσαι, το κάνεις για να δεχθείς και πολιτική κριτική. Άρα, είμαι στην κατηγορία στελεχών που λέει ότι παρακολουθεί τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται και θα κριθούν από αυτά που λένε. Πρέπει, όμως, να παραδεχθείτε και εσείς ότι μέχρι στιγμής το «Ποτάμι» δεν έχει εκφράσει θέσεις και σχέδιο για το τι ακριβώς θέλει και προσπαθώ να είμαι όσο μπορώ πιο πολύ διακριτικός».

: