Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσαν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες δικηγορικό γραφείο των Αθηνών φέρεται να έχει εμπλοκή ή να γνωρίζει για την τέλεση αξιοποίνων πράξεων ενόψει της δημιουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό.

Με βάση τις καταγγελίες αυτές, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός Ευτέρπη Κουτζαμάνη έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες φέρεται να έφθασαν σε κρατουμένους μηνύματα τα οποία κάνουν λόγο ακόμη και για στάση ή εξέγερση σε σωφρονιστικά καταστήματα ως αντίδραση στην εξαγγελία για την κατασκευή φυλακών Γ’ Τύπου στον Δομοκό.

Αντικείμενο πλέον της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων καθώς και αν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις για δικηγόρο ή για άλλα πρόσωπα.

Σε περίπτωση που από την έρευνα προκύψουν ενδείξεις για την τέλεση αξιοποίνων πράξεων, η Εισαγγελία με βάση τα ευρήματα που θα έχει συγκεντρώσει θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων ενώ σε διαφορετική περίπτωση η προανακριτική δικογραφία – όπως προβλέπει ο νόμος – θα τεθεί στο αρχείο.