«Εντός των ημερών θα ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για την Περιφέρεια Αττικής», δήλωσε την Πέμπτη σε εκπομπή του Mega ο Γιάννης Σγουρός, ο οποίος έσπευσε να αντικρούσει τις επιθέσεις που δέχεται από τη Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιώργο Κουμουτσάκο της ΝΔ για το πλεόνασμα που έχει καταφέρει να εμφανίσει.

«Το πλεόνασμα είναι ασφαλισμένο και κωδικοποιημένο για έργα που θα γίνουν προσεχώς» απάντησε ο νυν περιφερειάρχης στις κατηγορίες της Δούρου αλλά και του Γ. Κουμουτσάκου, ο οποίος πρόσφατα απαξίωσε το πλεόνασμα της Περιφέρειας μιλώντας για «μπεζαχτά».

Απαντώντας στα τα περί «μπεζαχτά» του Κουμουτσάκου, ο κ. Σγουρός αναρωτήθηκε αν το ίδιο ισχύει «για το πλεόνασμα που έβαλαν στην άκρη οι Σαμαράς και Βενιζέλος για να μοιράσουν στους πολίτες».

Εξήγησε ότι τα 315 εκατ. ευρώ πλεονάσματος θα διατεθούν σε σειρά έργων, όπως αντιπλημμυρικά σε όλους τους Δήμους, 12 νέους παιδικούς σταθμούς, το νέο γηροκομείο Ιλίου κλπ.

Για το θέμα του Ελληνικού τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησής του, αλλά όχι με χαμηλό τίμημα, ενώ τάχθηκε κατά της αξιοποίησης των προσφυγικών της λεωφ. Αλεξάνδρας από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο κ. Σγουρός χαρακτήρισε θετική κίνηση την απόφαση της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου να παραιτηθεί από την Βουλή, ζητώντας και από τους υπόλοιπους συνυποψήφιους να πράξουν το ίδιο, «είτε από ευρωβουλευτές είτε από βουλευτές».