Το μεσημέρι της Πέμπτης θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, επί της υπουργικής τροπολογίας που παρατείνει για ένα εξάμηνο, τον αναδρομικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών, από το 1974 μέχρι σήμερα.

Η τροπολογία, που κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τον μεταναστευτικό κώδικα, είχε προκαλέσει όχι μόνο τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά και του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη.

Πάντως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος ανέφερε, ότι «υπάρχει χρόνος μέχρι αύριο που θα ψηφιστεί η διάταξη, για να κατατεθούν προτάσεις από όλους ώστε να γίνει καλύτερη και να μην υπάρχει καμία σκιά για τις προθέσεις των κομμάτων».

Την Πέμπτη ολοκληρώνεται επίσης η συζήτηση και ψήφιση του μεταναστευτικού κώδικα. Σε αυτήν επανακατατέθηκε διάταξη -που είχε αποσυρθεί νωρίτερα- με την οποία δίνεται η δυνατότητα απέλασης μετανάστη που ψευδώς καταγγέλλει ρατσιστική βία εναντίον του από όργανα της τάξης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από