Την παραίτησή της από τη βουλευτική έδρα υπέβαλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου. Η υποψήφια περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής ανακοίνωσε την πρόθεση της να παραιτηθεί της βουλευτικής έδρας στο πλαίσιο παρουσίασης των προτάσεων που έχει ο συνδυασμός της «Δύναμη Ζωής» σε ό,τι αφορά το ρυθμιστικό σχέδιο για την περιφέρεια. 

Τη θέση της κ. Δούρου στη β" Περιφέρεια της Αθήνας καταλαμβάνει κατά πάσα πιθανότητα η παλιά αθλήτρια της κολύμβησης Ελένη Αυλωνίτου.

Ολόκληρη η δήλωση παραίτησης της Ρένας Δούρου

«Απόφαση συνέπειας, συνέχειας και σταθερότητας»

Αποδεχόμενη την τιμητική πρόταση να ηγηθώ του πολιτικού αγώνα για την ανάληψη της διοίκησης της μεγαλύτερης περιφέρειας της πατρίδας μας, της Αττικής, διαβεβαίωσα από την πρώτη στιγμή, πως θα τιμήσω την ψήφο των πολιτών της Αττικής από όποια θέση κι αν μου εμπιστευτούν.

Άλλωστε, από τη θέση της περιφερειάρχη θα υπηρετήσω πολύ περισσότερους πολίτες απ’ όσους με τίμησαν στις εκλογές του 2012. Σήμερα λοιπόν, που έχουμε αρχίσει τον αγώνα μας για την Περιφέρεια Αττικής, θέλω να είμαι απόλυτα σαφής.

Αποφάσισα να παραιτηθώ από τη βουλευτική μου ιδιότητα γιατί θεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο θα υπηρετήσω αποτελεσματικότερα αυτόν τον δύσκολο αγώνα. Είναι μια απόφαση συνέπειας, συνέχειας και σταθερότητας.

Απόφαση συνέπειας λόγων και έργων.

Απόφαση συνέχειας σε ό,τι αφορά την επιλογή μου να δώσω την μάχη στο μέτωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Απόφαση σταθερότητας σε σχέση με την αταλάντευτη δέσμευσή μου να υπηρετήσω την υπόθεση της Περιφέρειας.

Απόφαση προσωπική με συλλογικό πρόσημο.
Απόφαση ευθύνης, η οποία εγγράφεται στον συλλογικό μας αγώνα για την ανατροπή και την ελπίδα.

Ο καθένας μας από την έπαλξη που ο ίδιος επιλέγει. Και όλοι μαζί για τον κοινό μας στόχο. Την κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση του τόπου.

Το γραφείο τύπου 18/03/2014