«Καλώς ήρθατε στον Κορυδαλλό. Δεν αποκλείω πολύ σύντομα να ξαναέρθετε» ήταν τα λόγια του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου όταν αντίκρισε τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής που μετέβησαν στις φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της οργάνωσης.

Κατά την εξέτασή του, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής αρνήθηκε κάθε κατηγορία που του αποδίδεται και ισχυρίστηκε ότι όλες οι κατηγορίες είναι χαλκευμένες.

«Πρόκειται για μια ξεκάθαρα πολιτική δίωξη, καθώς δεν υπάρχει καμία εγκληματική οργάνωση, αλλά ένα πολιτικό κόμμα που διεξάγει έναν νόμιμο πολιτικό αγώνα» φέρεται να δήλωσε.

Οταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη φράση: «Πρώτα η Πατρίδα, μετά η Δημοκρατία» είπε ότι «το αιώνιο έθνος των Ελλήνων υπήρχε πολύ πριν υπάρξουν βουλευτές».

Τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής μετέβησαν στις φυλακές Κορυδαλλού ώστε να εξετάσουν τους πέντε προφυλακισμένους της ΧΑ.

Την ίδια ώρα η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής έθετε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον προφυλακισμένο βουλευτή Κορινθίας Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος σχεδίαζε να ανεξαρτητοποιηθεί.

«Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή θέτει εκτός της ΚΟ τον βουλευτή Στάθη Μπούκουρα και τον καλεί να παραδώσει την έδρα του στον ελληνικό λαό, όπως είχε δεσμευτεί με τον λόγο της τιμής του» αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Πολύβιος Ζησιμόπουλος και συνεχίζει: «ο βρώμικος πόλεμος της ανθελληνικής εξουσίας δεν μας πτοεί. Συνεχίζουμε ενωμένοι των αγώνα μας για την Ελλάδα και τους Ελληνες».