Ο Νίκο Ρόσμπεργκ με Mercedes ήταν ο νικητής του πρώτου γκραν-πρι για το 2014, στη Μελβούρνη. Στη δεύτερη θέση ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull, αλλά μερικές ώρες μετά τον αγώνα, ο αυστραλός οδηγός ακυρώθηκε επειδή «υπερέβη τη μέγιστη ροή καυσίμων», με αποτέλεσμα, να ανέβει στη δεύτερη θέση ο εξαιρετικός Δανός, Κέβιν Μάγκνουσεν με McLaren και να περάσει τρίτος, ο άλλος οδηγός της ομάδας, Τζένσον Μπάτον.

Για τον Ρόσμπεργκ ήταν η τέταρτη νίκη στην καριέρα του. Ο γερμανός οδηγός νίκησε μάλλον εύκολα, αφού πέρασε από την αρχή του αγώνα στην πρώτη θέση. Ο 21χρονος Μάγκνουσεν αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε αγώνα Φόρμουλα 1 και κατάφερε να ανέβει στο βάθρο. Ισοφάρισε έτσι το ρεκόρ του Χάμιλτον ο οποίος είχε ανέβει επίσης στο βάθρο στον πρώτο του αγώνα, το 2007.

Τα μηχανικά προβλήματα ανάγκασαν τους Χάμιλτον και Φέτελ να εγκαταλείψουν στον τέταρτο και πέμπτο γύρο αντίστοιχα. Το ίδιο νωρίς (πέμπτος γύρος), εγκατέλειψε και ο Φελίπε Μάσα (Williams).

Ο Φερνάντο Αλόνσο με τη Ferrari είναι πλεον τέταρτος και στη συνέχεια ακολουθούν.

Ο Φινλανδός Βαλτέρι Μπότας με Williams, ο Γερμανός Χούλκεμπεργκ με Force India, ο Φινλανδός Ράικονεν με Ferrari, ο Γάλλος Βερνιέ με Toro Rosso, ο Ρώσος Κβίατ επίσης με Toro Rosso και ο Μεξικάνος Σέρχιο Πέρες μς Force India.