Δεκαεννέα χρόνια παίκτης, πέντε χρόνια τιμ-μάνατζερ και τώρα προπονητής της ομάδας στην οποία έχει ζήσει περισσότερα από τα μισά χρόνια της ζωής του. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, συστήθηκε στους παίκτες του Παναθηναϊκού ως προπονητής τη Δεύτερα έχοντας στο πλάι του τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, κ.Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Την Τρίτη, είχε στο πλευρό του τον πιο έμπειρο του προπονητικού τιμ, Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος αφού αποχαιρέτησε τους παίκτες του Κολοσσού εγκατέλειψε τη Ρόδο για να στηρίξει αγωνιστικά τον Αλβέρτη, που τον γνωρίζει από την εποχή που ο «Φράγκι» μάθαινε μπάσκετ στα ανοικτά γήπεδα της Γλυφάδας. Ο Πρίφτης μαζί με τον ζωντανό θρύλο του Παναθηναϊκού, θα προσπαθήσουν να βγάλουν εις πέρας ένα δύσκολο έργο. Να ανατρέψουν στις πέντε αγωνιστικές που απομένουν την κατάσταση στο TOP16 και να οδηγήσουν τον ΠΑΟ στα πλέι-οφ κι από εκεί και πέρα ότι ήθελε προκύψει στην Ευρωλίγκα, αλλά και να διατηρήσουν τα κεκτημένα στο ελληνικό πρωτάθλημα στους τελικούς του οποίου οι Πράσινοι θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας.

«Δεν ήρθα.. χθες στον Παναθηναϊκό. Έχοντας υπηρετήσει τον Παναθηναϊκό για περίπου 25 χρόνια είμαι σε θέση να γνωρίζω από πρώτο χέρι την πίεση και τις απαιτήσεις αυτής της ομάδας. Είναι η ομάδα όπου έχω περάσει περισσότερα από τα μισά χρόνια της ζωής μου. Έχω πλήρη επίγνωση του τι ξεκινάω να κάνω. Ως Παναθηναϊκός, έχω παραπάνω από υποχρέωση να συνεισφέρω τα μέγιστα, για να πετύχει τους στόχους στους οποίους είμαστε καταδικασμένοι να κυνηγάμε πάντα. Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα. Κι εγώ όπως και τα παιδιά που θα συνεργαστούμε, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, για να φέρουμε εις πέρας την αποστολή. Ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν είναι εύκολο, αλλά η μάχη είναι μέσα στη ζωή πάντα και θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό» δήλωσε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

Εκτός του Αλβέρτη και του έμπειρου Δημήτρη Πρίφτη το προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκού θα συμπληρώνουν ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο οποίος είναι ο μόνος που παρέμεινε από το επιτελείο που εργαζόταν στον ΠΑΟ με επικεφαλής τον Αργύρη Πεδουλάκη και ο Νίκος Παππάς που είναι συνεργάτης του Αλβέρτη στην Ακαδημία μπάσκετ «Triple Crown».

Δημήτρης Πρίφτης

Γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 1968. Mε την προπονητική ασχολήθηκε αρχικά μέσω των τμημάτων υποδομής του ΑΝΟΓ, του Άρη Γλυφάδας και του ΓΣ Αργυρούπολης, συνέχισε στον Κρόνο (Γυναίκες), στο Αιγαίο Γλυφάδας (Άνδρες), στις Εσπερίδες (1998-2000, Γυναίκες) τις οποίες οδήγησε στην Α1 Γυναικών. Ακολούθησε η συνεργασία με τον Θοδωρή Μπολάτογλου στον Ιωνικό Νίκαιας και τον Ντιρκ Μπάουερμαν στη Δάφνη. Από το 2003 ως το 2009 ήταν μέλος του τεχνικού επιτελείου της ΑΕΚ και η συνέχεια γράφτηκε στον Άρη, δίπλα στον Φώτση Κατσικάρη και στη συνέχεια τον Ντέιβιντ Μπλατ (2009-10). Από το 2008 ήταν μέλος του τεχνικού επιτελείου και της Εθνικής Ανδρών, δίπλα στον Παναγιώτη Γιαννάκη (5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2008), συνέχισε δίπλα στον Γιόνας Καζλάουσκας (χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2009, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2010) και τον Ηλία Ζούρο (6η θέση Ευρωμπάσκετ 2011, Προολυμπιακό Τουρνουά 2012).

Παράλληλα, συνέχισε και τη δική του πορεία στην Α1 Ανδρών. Την περίοδο 2010-11 ανέλαβε την ΕΚ Καβάλας, η οποία τερμάτισε στην 6η θέση του πρωταθλήματος στην περίοδο 2011-12. Την περίοδο 2012-13 συμφώνησε με τον Ίκαρο Καλλιθέας, χωρίς να παραμείνει ως το τέλος της χρονιάς, ενώ φέτος συμφώνησε με τον Κολοσσό Ρόδου.

Νίκος Παππάς

Ο Νίκος Παππάς γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1983 στα Ιωάννινα. Έχει σπουδάσει στα ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα το μπάσκετ και την Αθλητική Διοίκηση. Μεγάλωσε στη Γερμανία και υπήρξε μέλος του τεχνικού επιτελείου της Bayern 04 Leverkusen σε Camp. Η προπονητική του καριέρα στην Ελλάδα άρχισε από τις ακαδημίες του ΑΟ Υμηττού και της ΑΕΚ. Παράλληλα, έκανε πρακτική εξάσκηση στον τομέα Αθλητικής Διοίκησης και Μάρκετινγκ στην ΚΑΕ ΑΕΚ. Έχει υπάρξει υπεύθυνος ακαδημιών του ΑΣ Πέρα και του ΑΟ Δάφνης και βοηθός προπονητή στην Δάφνη την περίοδο 2009-10 στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών».

Μήνυμα Πεδουλάκη

Ευχές για την επίτευξη των στόχων της ομάδας στη συνέχεια της σεζόν έδωσε χθες στους παίκτες του ΠΑΟ, ο Αργύρης Πεδουλάκης. Ο τέως προπονητής του Παναθηναϊκού είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ, Μάνο Παπαδόπουλο από τον οποίο ζήτησε να μεταφέρει στους Πράσινους τις ευχές του, τονίζοντας ότι θα ήθελε να τις δώσει ο ίδιος όμως σεβόμενος την προετοιμασία της ομάδας και το γεγονός πως οι παίκτες βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή της σεζόν, αποφάσισε να μην τους αποχαιρετίσει από κοντά.

Αγωνιστικά η προπόνηση έγινε με τις γνωστές απουσίες. Ραμέλ Κέρι, ο οποίος ταλαιπωρείται εδώ και περίπου δύο εβδομάδες από οστικό οίδημα και Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος υπέστη θλάση στο All Star Game, δεν έλαβαν μέρος και δεν υπολογίζονται για τον κρίσιμο αγώνα της Παρασκευής με την Έφες στην Κωνσταντινούπολη.