Πλαστά πιστοποιητικά σπουδών φέρνουν στην επιφάνεια οι εσωτερικοί έλεγχοι που γίνονται με εντολή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στους φακέλους του προσωπικού της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ).

Τα πλαστά δικαιολογητικά χρησιμοποιήθηκαν για την πρόσληψη του προσωπικού των αστικών λεωφορείων και των τρόλεϊ, κυρίως στις τεχνικές υπηρεσίες.

Από τα έως τώρα αποτελέσματα των ελέγχων που έχουν γίνει στους φακέλους περίπου 1.000 εργαζομένων, σε περίπου 80 έχουν βρεθεί είτε πλαστά είτε παραποιημένα πτυχία-απολυτήρια.

Πρόκειται για εργαζόμενους που απασχολούνται στην εταιρία τουλάχιστον 15 χρόνια (από το 1996 και μετά, που έγινε ο πρώτος διαγωνισμός ΑΣΕΠ).

Πηγές της ΟΣΥ ανέφεραν, ότι δύο από τους εργαζόμενους που έχουν εντοπιστεί με πλαστά έγγραφα, υπέβαλαν ήδη τις παραιτήσεις τους, ενώ την ίδια τύχη θα έχουν και οι υπόλοιποι.

Άλλωστε, αυτό προβλέπει και ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας της ΟΣΥ, ενώ το σύνολο των υποθέσεων αναμένεται να παραπεμφθεί και στη Δικαιοσύνη.

Από τον περασμένο Νοέμβριο που ξεκίνησαν οι έλεγχοι, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, έχουν σταλεί στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα απολυτήρια Γυμνασίου - Λυκείου περίπου 5.000 εργαζομένων, με σκοπό να βεβαιωθεί η γνησιότητά τους και να πιστοποιηθεί το περιεχόμενό τους (π.χ βαθμός απολυτηρίου).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από