Περισσότερες προσλήψεις σε σχέση με τις απολύσεις έγιναν τον Φεβρουάριο του 2014 σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» που έδωσε, την Παρασκευή, στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, τον περασμένο μήνα οι προσλήψεις ήταν περισσότερες από τις απολύσεις κατά 19.912 θέσεις μισθωτής εργασίας. Ανάλογη εικόνα εμφανίζουν και τα στοιχεία για το πρώτο δίμηνο του έτους, με το ισοζύγιο προσλήψεων- απολύσεων να είναι επίσης θετικό, κατά 26.309 άτομα, ενώ το ίδιο διάστημα πέρυσι είχαν χαθεί 17.788 θέσεις μισθωτής εργασίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στις «οργανωμένες παρεμβάσεις, με την υλοποίηση ολοκληρωμένων ενεργητικών προγραμμάτων επανένταξης των ανέργων, και στον συνεπή και αυστηρό έλεγχο της νομιμότητας στην αγορά εργασίας» απέδωσε με δηλώσεις του τα αποτελέσματα της «Εργάνη» ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

«Τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα για τον Φεβρουάριο του 2014, παρουσιάζουν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα θετικό ισοζύγιο και αυτό οφείλεται στη συνολική κυβερνητική προσπάθεια για την ανάσχεση της ανεργίας και τη στήριξη της απασχόλησης», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Οι περισσότερες προσλήψεις εμφανίζονται στους κλάδους των υπηρεσιών εστίασης των καταλυμάτων και στους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης, της Άμυνας και της Εκπαίδευσης.

Σε ό,τι αφορά τις ειδικότητες, προηγούνται οι υπάλληλοι γραφείου, οι ανειδίκευτοι εργάτες, οι σερβιτόροι, οι τραπεζοκόμοι και οι μάγειροι.

Σχετικά με το ύψος των αμοιβών, τον προηγούμενο μήνα υπογράφηκαν συνολικά 15 επιχειρησιακές συμβάσεις, που αφορούν 1.278 εργαζομένους με μέσο όρο μείωσης των αμοιβών 10,24%.

Τέλος, τον Φεβρουάριο μετατράπηκαν 2.119 συμβάσεις πλήρους απασχόλησης σε μερική και σε εκ περιτροπής απασχόληση.

Από αυτές οι 1.011 μετατράπηκαν κατόπιν συμφωνίας εργαζόμενου και εργοδότη και οι 842 με μονομερή απόφαση του εργοδότη.