Με την παρουσίαση της πολιτικής διακήρυξης της Ελιάς, του λογότυπου και του σήματός της αρχίζει μεθαύριο το μεσημέρι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Παράταξης. Το όνομα του εγχειρήματος όπως θα αναγράφεται και στο ευρωψηφοδέλτιο είναι το Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη, ενώ το έμβλημά του ενδεχομένως να είναι ένα δένδρο ελιάς ή κάτι που να παραπέμπει σε αυτό.

Κατά την έναρξη της Συνδιάσκεψης θα μιλήσουν ο Βαγγέλης Βενιζέλος ως πρόεδρος του ΠαΣοΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος ως πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, ο Γιάννης Βούλγαρης εκ μέρους της Πρωτοβουλίας των 58 και ο Ηλίας Μόσιαλος ως επικεφαλής της Δυναμικής Ελλάδας. Από τις πολιτικές κινήσεις θα παρέμβουν οι Παναγιώτης Βλάχος (Μπροστά), Νίκος Διακουλάκης (Πρωτοβουλία Β), Γιάννης Τούντας (Πολιτεία 2012) και Γιάννης Ράπτης (Νέοι Μεταρρυθμιστές).

Το παρών στη Συνδιάσκεψη θα δώσει ο Κώστας Σημίτης, μετά από τηλεφωνική πρόσκληση που του απηύθυνε χθες ο Ευ. Βενιζέλος, ενώ αναμενόταν και επικοινωνία για το ίδιο θέμα και με τον Γ. Παπανδρέου. Στη Συνδιάσκεψη θα υπάρξουν παρεμβάσεις και από μέλη των κομμάτων, των πρωτοβουλιών και των κινήσεων από όλη την Ελλάδα που εκπροσωπούν και εκφράζουν διάφορους κοινωνικούς χώρους καθώς και τοποθετήσεις εκπροσώπων παραγωγικών και κοινωνικών φορέων.
Τη δεύτερη ημέρα θα παρουσιαστεί η διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις ευρωεκλογές και θα ακολουθήσουν ομιλίες από ευρωβουλευτές, υποψήφιους περιφερειάρχες και δήμαρχους που στηρίζει η Ελιά, εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων και οργανώσεων.
Η Συνδιάσκεψη θα κλείσει με ομιλία του Μάρτιν Σουλτς, υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εχουν προσκληθεί περί τους 1.500 συνέδρους της Κεντροαριστεράς να λάβουν μέρος στις εργασίες της Συνδιάσκεψης. «Τα κόμματα και οι κινήσεις που συμμετέχουν στην ανασυγκρότηση των δυνάμεων της Σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας και της Κεντροαριστεράς της ευθύνης, σας καλούν να λάβετε μέρος στις εργασίες της πανελλαδικής Συνδιάσκεψης» τονίζεται στη σχετική πρόσκληση που έφθασε χθες με e-mail στους ενδιαφερομένους.