Το μέτωπο στήριξης από στελέχη της ΝΔ στην υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής διαμορφώθηκε «σε προγενέστερο χρόνο» και δεν ισχύει σήμερα, υποστήριξε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος επελέγη από τη Νέα Δημοκρατία να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

«Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις στελεχών του κόμματος για τον κ. Σγουρό, εγώ δεν έχω κάποιο προσωπικό λόγο να αμφισβητήσω τις δηλώσεις εκείνες αλλά είναι αντικειμενικό οτι οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε προγενέστερο χρόνο. Οταν έγιναν, δεν υπήρχε η δική μου υποψηφιότητα και μπορώ να σας αναφέρω οτι ορισμένοι βουλευτές και στελέχη του κόμματος που είχαν κάνει αυτή τη διαπιστωτική παρατήρηση έχουν ήδη δημοσίως υποστηρίξει την υποψηφιότητα μου. Επομένως αυτό ανήκει σε προγενέστερο χρόνο και από σήμερα έχουμε άλλα δεδομένα» είπε ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στον Βήμα FM 99,5.

«Σήμερα επισφραγίστηκε επί ελληνικού εδάφους η επιλογή και η απόφαση να είμαι υποψήφιος στη Περιφέρεια Αττικής» πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Δεν είναι μια μονοσήμαντη απόφαση αλλά είναι διάφοροι λόγοί που σε ωθούν σε μια τέτοια απόφαση και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι δυο. Πρώτα από όλα το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός με τίμησε με την πρόταση του. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος. Από την άλλη ο δεύτερος λόγος είναι οτι στη πορεία μου πάντα με ενδιέφερε η δημιουργία και το γεγονός οτι η περιφέρεια Αττικής έχει ανοιχτά προβλήματα, διψάει για ανάπτυξη δημιουργία και χρειάζεται μια νέα πνοή ήταν ένα από τα πολύ βασικά κίνητρα που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση».

«Αύτη η απόφαση είναι μια σωστή απόφαση που με γεμίζει κέφι και ενθουσιασμό γιατί θα κάνω μια ουσιαστική συζήτηση με τους άλλους διεκδικητές της ίδιας θέσης που για μένα δεν είναι αντίπαλοι αλλά ανταγωνιστές διότι ο τόπος και οι εποχές αυτά χρειάζονται υπερβάσεις και δυνατότητες σύμπραξης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που είναι οι πραγματικοί μας αντίπαλοι» είπε ο κ. Κουμουτσάκος.