Μάχες σε πολλά μέτωπα έχει ανοίξει ο ΠΑΟΚ, εκτός από το αγωνιστικό, όπου σήμερα (22.05) στο Ντα Λουζ της Λισαβόνας, εναντίον της Μπενφίκα, θα επιχειρήσει να ανατρέψει το 0-1 του αγώνα της Τούμπας προκειμένου να προκριθεί στις 16 του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Χουμπ Στέφενς ξεκαθάρισε ότι ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να ρισκάρει προκειμένου να πάρει την πρόκριση. Σήμερα το βράδυ στο Ντα Λουζ συναντώνται δύο αήττητα: αυτό της Μπενφίκα φέτος στην έδρα της σε όλες τις διοργανώσεις και το εντυπωσιακό ρεκόρ του ΠΑΟΚ στα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια, όπου μετρά μόνον δύο ήττες σε 21 αγώνες.

Η νέα μάχη που ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ αποτυπώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, με την οποία δημοσιοποιεί τις προτάσεις που έχει καταθέσει στα αρμόδια όργανα αλλά και στον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό, με στόχο τη διαφάνεια και την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι προτάσεις του Δικεφάλου του Βορρά αφορούν την αλλαγή στον τρόπο εκλογής του ΔΣ της ΕΠΟ, την εφαρμογή των κανόνων του παιχνιδιού από την αρχή έως το τέλος των πρωταθλημάτων, την αθλητική δικαιοσύνη με την επαναφορά εν ενεργεία δικαστών, το σύστημα αδειοδότησης, τη σύσταση της ΚΕΔ και το οικονομικό fair play. «Ο ΠΑΟΚ έχει καταθέσει προτάσεις ακόμη και στον υφυπουργό Αθλητισμού, ωστόσο ούτε και σε αυτό το επίπεδο φαίνεται ότι υπάρχει διάθεση επίλυσης των προβλημάτων» αναφέρει σε δήλωσή του ο Ιβάν Σαββίδης.

Σήμερα εκδικάζεται στην ΕΠΟ η υπόθεση υποβιβασμού του ΠΑΟΚ λόγω προσφυγής του στα πολιτικά δικαστήρια, ύστερα από αίτηση του Γιώργου Δώνη.