Την αναγκαιότητα δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου πολλαπλών δραστηριοτήτων στο Ελληνικό, με δωρεάν πρόσβαση του κόσμου σε αυτό, τόνισε σε συνέντευξή στον «9,84», ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.

Ο Θ. Παφίλης διευκρίνισε ότι το ΚΚΕ δεν θέλει να μείνει ως έχει η κατάσταση στην περιοχή, τουναντίον έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και για το Ελληνικό, και συνολικά για το παραλιακό μέτωπο, και τόνισε ότι η λογική των προτάσεων του κόμματος ξεκινά από την απάντηση στο ερώτημα αν η αξιοποίηση της περιοχής θα γίνει προς όφελος το λαού ή προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Επισημαίνοντας ότι ο κόσμος χρειάζεται πληρώσει για να πάει σε μια οργανωμένη πλαζ σημείωσε ότι «εμείς λέμε να ανοίξουν όλα αυτά για να μπορεί ο κόσμος τουλάχιστον να απολαμβάνει αυτή τη θάλασσα που έχουμε».

Ανέφερε επίσης ότι απαιτείται η εκπόνηση οικονομικής μελέτης για την περιοχή, τονίζοντας ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι που θέλουν να πάρουν την περιοχή δεν το κάνουν για να ωφεληθεί ο λαός, αλλά για να βγάλουν μεγάλα κέρδη.