Εταιρεία που ασχολείται με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ανακάλυψε κλεμμένα στοιχεία από 360 εκατομμύρια λογαριασμούς, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι προς πώληση στις μαύρες αγορές παρόλο που δεν είναι σίγουρο από πού προέρχονται ή που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Η κλοπή των στοιχείων θα μπορούσε να αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις εξαιτίας της πιθανότητας τα ονόματα χρηστών και οι κωδικοί πρόσβασης να ανοίξουν τις πόρτες σε online τραπεζικούς λογαριασμούς, εταιρικά δίκτυα, αρχεία υγείας και σχεδόν κάθε είδος ηλεκτρονικού συστήματος.

Ο Αλεξ Χόλντεν, επικεφαλής αξιωματικός ασφαλείας δεδομένων της εταιρείας Hold Security LLC, δήλωσε πως τα στοιχεία εκλάπησαν σε ξεχωριστές επιθέσεις και ότι οι εταιρείες που έχουν δεχτεί κυβερνο-επίθεση μπορεί να μη γνωρίζουν ότι έχουν πέσει θύματα.

«Εχουμε προσωπικό που δουλεύει ανελλιπώς προσπαθώντας να αναγνωρίσει τις ταυτότητες των θυμάτων», είπε. Ο Χόλντεν δήλωσε ότι δεν έχει δώσει στις αρχές ή σε άλλες εταιρείες διαδικτυακής ασφάλειας πληροφορίες σχετικά με τις επιθέσεις, ωστόσο σκοπεύει να ενημερώσει τις επιχειρήσεις που έχουν πέσει θύματα εφόσον το προσωπικό του καταφέρει να ταυτοποιήσει τα στοιχεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από