Στους 43 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση που εξαπέλυσαν άνδρες της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σε ένα λύκειο, στη βορειοανατολική Νιγηρία.

«Ασθενοφόρα μεταφέρουν τα πτώματα από το Ομοσπονδιακό Κυβερνητικό Κολέγιο στην πόλη Μπούνι Γιάντι, όπου σημειώθηκε η επίθεση τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη. Έχουν μεταφερθεί 43 πτώματα στο νεκροτομείο», ανέφεραν γιατροί από νοσοκομείο της Νταματούρου, της πρωτεύουσας της πολιτείας Γιόμπε.

Οι δράστες απήγαγαν πολλούς ανθρώπους και πυρπόλησαν το σχολείο και άλλα κυβερνητικά κτίρια της πόλης.

Η Μπόκο Χαράμ, που σημαίνει «Η δυτική εκπαίδευση είναι αμαρτωλή», έχει εξαπολύσει πολλές επιθέσεις εναντίον σχολείων στο πρόσφατο παρελθόν.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από πηγές της αστυνομίας και της προεδρίας της Νιγηρίας, ένοπλοι απήγαγαν την Κυριακή έναν 70χρονο θείο του προέδρου της χώρας Γκούντλακ Τζόναθαν από το σπίτι του στην πολιτεία Μπαγέλσα. Στην περιοχή αυτή δρουν πολλές συμμορίες που αρπάζουν ομήρους και ζητούν λύτρα για να τους απελευθερώσουν.

Οι 10 δράστες εισέβαλαν στην κατοικία του Ινεγκίτε Νιταμπάι στο χωριό Οτουόκε το βράδυ της Κυριακής, τον έδεσαν και έφυγαν με το αυτοκίνητό του. Το όχημα βρέθηκε αργότερα σε ένα γειτονικό χωριό. «Καταβάλλονται προσπάθειες για να εντοπιστούν οι απαγωγείς και να σωθεί το θύμα», είπε ο υποδιοικητής της κοινής στρατιωτικής και αστυνομικής δύναμης της περιοχής, Κομοντόρε Ίμε Έκπα.