Ζεστό τσάι, πιροσκί και πολλά γκολ υπόσχεται η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στους φιλάθλους της Ντόρτμουντ που ακολούθησαν τη γερμανική ομάδα στην ιστορική πόλη της Ρωσίας για την αποψινή αναμέτρηση των δύο ομάδων στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από τις 11 Δεκεμβρίου, όταν ηττήθηκε με 4-1 από την Αούστρια Βιέννης, η Ζενίτ δεν έχει δώσει επίσημο παιχνίδι παρά μόνο φιλικά σε πιο ζεστά κλίματα.

Για να καλύψουν αυτό το αγωνιστικό κενό, οι ποδοσφαιριστές της ρωσικής ομάδας προπονούνταν τόσο πολλές ώρες που, όπως λέει και ο Ανατόλι Τίμοσουκ, δεν προλάβαιναν ούτε να ξυριστούν.

«Δεν αποτελεί για εμάς πλεονέκτημα το ότι η Ζενίτ βρίσκεται ακόμη σε χειμερινές διακοπές. Θα είναι έτοιμη», υποστήριξε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο μέσος της Ντόρτμουντ Σεμπάστιαν Κελ. Πρόσθεσε πως η Ζενίτ είναι πολύ καλύτερη απ’ ό,τι πιστεύουν οι δημοσιογράφοι και οι φίλαθλοι στη Γερμανία.

«Η ομάδα ζει γι’ αυτή τη διοργάνωση και οι καριέρες τους εξαρτώνται από αυτήν» υποστηρίζει ο Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Η Ζενίτ έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στη φάση των 16 συγκεντρώνοντας μόλις έξι βαθμούς, τη στιγμή που στον όμιλο της Ντόρτμουντ τρεις ομάδες, οι Βεστφαλοί, η Αρσεναλ και η Νάπολι, ισοβάθμησαν στους 12 βαθμούς, με την τελευταία να συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η περυσινή φιναλίστ της διοργάνωσης έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και προέρχεται από βαριά ήττα από το Αμβούργο.

«Συχνά δείξαμε τη σωστή αντίδραση στο Τσάμπιονς Λιγκ ύστερα από ήττες στο πρωτάθλημα. Πρόκειται για εντελώς διαφορετική διοργάνωση» εξηγεί ο προπονητής της Ντόρτμουντ Γιούργκεν Κλοπ και υπόσχεται ότι οι Κιτρινόμαυροι θα είναι απόψε μια άλλη ομάδα, πολύ καλύτερη.