«Στα όρια του» έχει φτάσει ο Ιβάν Σαββίδης όσον αφορά την ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά και την κατασκευή του αθλητικού κέντρου στη Θέρμη, το οποίο βρίσκει και πάλι εμπόδια.

Για τον λόγο αυτό, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε δελτίο Τύπου, στο οποίο εκφράζεται η απογοήτευση, η προβληματισμός αλλά και η πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη «να αλλάξει στάση» απέναντι στην ελληνική γραφειοκρατία και το ελληνικό δημόσιο.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:

«Αιχμάλωτος» του παραλογισμού της ελληνικής γραφειοκρατίας παραμένει ο ΠΑΟΚ. Η προσπάθεια του συλλόγου να κατασκευάσει ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο στο Δήμο Θέρμης, ένα έργο ύψους τουλάχιστον 25 εκατ. ευρώ που θα δώσει πνοή στην περιοχή και θέσεις εργασίας, σταματάει συνεχώς σε εμπόδια που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας – Θράκης επιμένει να τοποθετεί στο δρόμο του.

Από τον Οκτώβριο 2013 οπότε ο Δήμος Θέρμης ενέκρινε τη διακήρυξη ανοικτού διαγωνισμού – πλήρως συμμορφούμενου στις προδιαγραφές της νομοθεσίας – μακροχρόνιας μίσθωσης της επιλεγμένης έκτασης μέχρι και σήμερα, το έργο παραμένει μπλοκαρισμένο δίχως ουσιαστικό λόγο.

Τα νομικά τμήματα του Δήμου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης συνεργάστηκαν για την απολύτως νομότυπη σύνταξη των όρων του διαγωνισμού, ωστόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποφάσισε την ακύρωση του διαγωνισμού. Ο Γενικός Γραμματέας Αθανάσιος Καρούντζος προέβαλλε μικρές, μεγάλες ή ακόμα και γελοίες αντιδράσεις για την μη έγκριση των όρων.

Μια από τις ενστάσεις του κ. Καρούντζου ήταν η απαίτηση της έγκρισης της τοπικής κτηνοτροφικής κοινότητας διότι η έκταση ήταν χαρακτηρισμένη ως βοσκοτόπι. Κάτι που μετά την υπογραφή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Θέρμης από τον Υπουργό Αναπληρωτή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Σταύρο Καλαφάτη, έχει πάψει να ισχύει.

Οι όροι του διαγωνισμού ανασυντάχτηκαν βάσει του σκεπτικού της πρώτης απόρριψης προκειμένου να πληρούν και τόσο τις προδιαγραφές του νόμου όσο κι εκείνες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και βρίσκονται ξανά στα χέρια του κ. Καρούντζου εδώ και σχεδόν δέκα μέρες. Η συνεχιζόμενη σιωπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μόνο ως ύποπτη μπορεί να χαρακτηριστεί και απεικονίζει με τον καλύτερο τρόπο τη δυσλειτουργία του ελληνικού κράτους.

Στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας παρατηρείται το φαινόμενο της… δαιμονοποίησης των επενδύσεων ή της τακτοποίησης οικονομικών εκκρεμοτήτων με άμεση καταβολή χρημάτων. Από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι και σήμερα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει στείλει αμέτρητες επιστολές στον Πρωθυπουργό, την Αξιωματική Αντιπολίτευση, τους αρμόδιους υπουργούς και δημόσιες υπηρεσίες με την πρόταση να πληρώσει άμεσα το κεφάλαιο των χρεών του συλλόγου.

Το Ελληνικό Δημόσιο, όμως, επιλέγει να υπεκφεύγει διαρκώς πίσω από προφορικές διαβεβαιώσεις, δίχως να απαντά υπεύθυνα και δεσμευτικά στο αίτημα του ΠΑΟΚ ή έστω στις σχετικές επερωτήσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή.

Ο ΠΑΟΚ δεν σκοπεύει να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι σε καταστάσεις που δημιουργούν προβλήματα στην λειτουργία της ΠΑΕ και αναμένει την απόφαση του μεγαλομετόχου, κ. Ιβάν Σαββίδη».