Ο Γιώργος Πουρσανίδης οδηγεί εκτός μπάσκετ και Πανιωνίου τον ιδιοκτήτη της κυανέρυθρης ΚΑΕ, Ηλία Λιανό. Ο διαιτητής που χθες 45» πριν από τέλος του αγώνα στη Νέα Σμύρνη (με το σκορ στο 59-63) είδε επιθετικό φάουλ του Μακ Κόλουμ στον Γκιστ και χάλασε ένα κακό ποιοτικά αλλά ενδιαφέρον ματς, έκανε τον κ. Λιανό να προβεί από το Λονδίνο όπου βρισκόταν σε δήλωση αποχώρησης αμέσως μετά το 69-64 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Πανιώνιος κάνει λόγο για αποχώρηση από το μπάσκετ, είναι όμως η πρώτη που το δηλώνει μέσω του γραφείου Τύπου της ομάδας του. Εκείνος πάντως που δήλωσε «παρών» από το πρώτο ματς, έχοντας κάνει μόλις μία προπόνηση με τη νέα ομάδα του είναι ο Ζακ Ράιτ. Ο Αμερικανός ήταν θετικός και σε ένα ματς με υψηλό δείκτη δυσκολίας και σκληρότητας, έδειξε πως θα βοηθήσει σημαντικά τον ΠΑΟ στην άμυνα και στην ενέργεια. Οχι πάντως στο σουτ. Δεν επιχείρησε τρίποντο, παρότι ο Πανιώνιος του έδινε χώρο, είχε 2/7 δίποντα και μόλις 5/10 βολές! Ο προσανατολισμένος αμυντικά Παναθηναϊκός θα έχει μεγάλη βοήθεια από τον πρώην παίκτη της Μπάμπεργκ, που χθες κλήθηκε μαζί με τον Γκιστ να μαρκάρουν τον Μακ Κόλουμ, ο οποίος ήταν ασταμάτητος (27π).

Τα άλλα ματς. Νίκη που φέρνει τον Ηλυσιακό με το ένα πόδι στην Α2 σημείωσε η Νέα Κηφισιά (81-66) επί της ομάδων των Ιλισίων, η οποία ανακοίνωσε χθες τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Δημήτρη Λιόγα. Σπουδαία νίκη πέτυχαν τα Τρίκαλα με 77-70 επί του Κολοσσού. Τέλος, στην Ελευσίνα ο ΠΑΟΚ νίκησε με 79-56 τον Πανελευσινιακό.

n Η 19η αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα στο Αλεξάνδρειο με τον αγώνα Αρης-Απόλλων Πάτρας.